Pressemeddelelse fra det danske herrelandshold i håndbold

Dansk håndbold samles om stort fælles show i Viborg

25. januar 2018:

Parterne i dansk håndbold går sammen om at indføre et nyt fælles awardshow for at hædre aktørerne i Danmarks førende familiesport.

Dansk Håndbold Award 2018 er et samarbejde mellem Dansk Håndbold Forbund, Håndbold Spiller Foreningen og Divisionsforeningen Håndbold og præsenterer derfor det bedste af det bedste inden for alle områder af sporten.

Mandag den 4. juni er der lagt op til en sand håndboldfest i Viborg. Viborg Kommune og håndboldens tre parter har nemlig givet hinanden hånd på, at den midtjyske by i tre år er vært for det nye, store håndboldshow. Det betyder, at showet de to første år kommer til at foregå i det flotte Viborg Rådhus og i Viborg Stadionhal – og fra 2020 i Tinghallen Kongres- og Musikhus, som vil stå færdig efter en større ombygning.

Håndboldens efterhånden faste TV-partner, TV 2, får studie i Viborg Stadionhal, hvorfra TV 2 Sport tager det bedste fra showet med i dækningen af ”Året der gik” i dansk håndbold i forbindelse med turneringsafslutningen for de bedste danske håndboldrækker. 

Billetsalget forventes at åbne primo april 2018, når de sidste detaljer er faldet på plads, og det bliver muligt for håndboldinteresserede at sikre sig billet. Der forventes en opsætning hvor showet kan huse ca. 2.000- 2.500 gæster, så der forventes trængsel når billetsalget åbner.

Store smil bag partnerskab
”Der har ikke været mange udfordringer i samarbejdet omkring at få denne event op at stå, for vi er alle enige om, det er naturligt, at vi slutter håndboldåret af med en fest for alle spillets parter. Det har på vores rejse rundt til blandt andet klubber, spillere og TV2 været utrolig nemt at få opbakning til projektet, hvilket bekræfter os i, at tiden er inde til Dansk Håndbold Award,” fortæller Michael Sahl Hansen, direktør i Håndbold Spiller Foreningen.

Også dialogen med Viborg som værtsby har været en god oplevelse.
 ”Alle har fra starten haft en god fornemmelse af mulighederne, og vi fik os talt frem til en god ramme i et godt og konstruktivt samarbejde i løbet af sidste efterår, fortæller Thomas Christensen, direktør i Divisionsforeningen Håndbold.

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Viborg Kommune, Mads Panny, er meget begejstret for at få Dansk Håndbold Award til Viborg. Han glæder sig til at modtage de mange gæster og siger:
”Viborg Kommune er en sportskommune og håndbold er en vigtig del af Viborgs DNA. Derfor er det oplagt for os at bygge videre på det DNA og blive en aktiv spiller i udviklingen en den nye håndboldevent.

Borgmester Ulrik Wilbek ser aftalen i et bredere perspektiv og tilføjer:
”I Viborg Kommune er sporten en vigtig del af vores satsning på event-turisme og profilering af området. Den nye event skal være med til at udbygge vores position på det område sammen med eksisterende events som f.eks. Generation Handball og hjemmebanekampene for det kvindelige fodboldlandshold.”

Parterne forventer at kunne offentliggøre dele af programmet og yderligere information om billetsalg med mere i midten marts 2018.

Kontaktoplysninger for citater og yderligere information

Henrik M. Jacobsen, Direktør Dansk Håndbold Forbund, tlf. 28 11 60 60
Michael Sahl Hansen, Direktør, Håndbold Spiller Foreningen, tlf. 40 18 75 10
Thomas Christensen, Direktør, Divisionsforeningen Håndbold, tlf. 22 62 90 62
Mads Panny, formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Viborg Kommune, tlf. 29 72 29 91
Borgmester Ulrik Wilbek, Viborg Kommune, tlf. Tlf. 40 78 88 00