Genvalg til Simon Friis i Europa

Den tidligere håndboldspiller og Håndbold Spiller Foreningens agent Simon M. Friis er på et møde i Athen blevet genvalgt til bestyrelsen i EU Athletes, de europæiske elitesportsudøveres forening.

Pressemeddelelse, 31/10-2013

Simon er blevet genvalgt for en treårig periode og vil fortsat være Danmarks repræsentant i en organisation, der repræsenterer over 25.000 europæiske sportsfolks interesserer overfor EU og andre europæiske organisationer.

På mødet blev PROject Integrity-kampagnen imod matchfixing, der er blevet gennemført i 29 medlemsorganisationer i 12 lande tværs af Europa diskuteret og evalueret. Det store fokus var dog på valg til bestyrelsen. Der var syv kandidater til fire poster og her slog Simon på sin status som tidligere eliteudøver og som kommende jurist, samt den erfaring han og Håndbold Spiller Foreningen har skabt gennem matchfixingkampagnen, samt arbejdet med at kombinere sport og civil karriere i 4player.

Netop sidstnævnte er relevant, da fokus det næste år vil være på ”Dual careers”, da EU har godkendt støtte til projekt, der på europæisk plan skal være med til at hjælpe elitesportsudøvere med at få skabt sig et civilt karriereforløb parallelt med sporten. ”I Danmark har god erfaring med karriere- og uddannelsesrådgivning gennem 4player og her vil vi kunne bidrage til at hjælpe og udvikle lignende organisationer på tværs af Europa” udtaler Simon M. Friis.

Derudover vil fokus være på sikre arbejdsforhold i sporten, så unødige skader undgås og spillere ikke bliver presset til beslutninger, der kan være til skade for deres helbred.