HSF HJÆLPER DIG MED UDDANNELSE

For elitesportsudøvere kan det ofte forekomme umuligt, at skulle gennemføre en uddannelse ved siden at sporten, da kampen for at nå toppen gør, at der ikke er meget tid tilovers til lektielæsning. 
Men det kan faktisk lade sig gøre at holde hjernen fit-for-education uden at gå på kompromis med sine sportslige ambitioner. Her fortæller Mette Melgaard, der i sommeren 2011 blev færdig som erhvervsjurist fra Syddansk Universitet, om sine oplevelser med at skulle passe studiet og håndbolden samtidig:

Da Mette Melgaard endnu var studerende, og sporten indimellem kom i vejen for uddannelsen, nød hun godt af den hjælp, hun fik fra Syddansk Elite, der arbejder tæt sammen med Study4player. Melgaard fik blandt andet stor glæde af den buddy-ordning, Syddansk Elite har skabt, og understreger, at den har haft stor betydning. Alice Overgaard, som var Mettes study buddy, har for eksempel hjulpet sin håndboldspillende studiekammerat med at holde sig opdateret, når forelæsninger faldt sammen med kampe eller træning.

Lederen af Syddansk Elite, Jens Franck, der også arbejder som uddannelsesrådgiver for Study4player mener, at buddy-ordningen er noget af det bedste, Syddansk Elite har skabt. ”Buddyerne kan løse mange praktiske ting i hverdagen, men frem for alt kan de give sportsfolkene det sociale netværk og den kontakt, det er svært at få, når man er mere til træning end forelæsninger. Og det er altså rart at have en god studiekammerat at sidde ved siden af på skolebænken,” siger uddannelsesrådgiveren.

Desuden sætter Melgaard også stor pris på den støtte, hun har fået gennem Syddansk Elite, i forbindelse med eksamener. ”Kort efter jeg var startet, havde jeg en eksamen, der faldt sammen med, at vi skulle spille i Makedonien. Men så fik jeg hjælp til at få den flyttet. Det var rigtig fedt,” fortæller erhvervsjuristen.

Da Mette Melgaard sidste sommer blev færdig som erhvervsjurist, var det nøjagtig samme dag som sin study buddy, og begge kandidater sluttede af med et imponerende 12-tal. Melgaard er i dag ansat hos advokatfirmaet DAHL i Esbjerg.