Mulighed for revanche mod Frankrig

Efter det store nederlag til Norge i onsdags skal det danske kvindelandshold i aften forsøge at rejse sig mod Golden League-værterne Frankrig.

Nyhed, 22/3-2013

Efter tre danske sejre i træk mod Norge endte det i onsdags med et kæmpe nederlag på hele 24-40 til naboerne mod nord. I aften spiller det danske kvindelandshold så deres anden ud af i alt tre kampe ved Golden League-stævnet mod værterne fra Frankrig – en kamp som først og fremmest skal bruges til at få skudt noget selvtillid ind i de danske kvindelandshold igen. 

Frankrig tabte deres første kamp med 21-23, efter de fik en forfærdelig start på kampen og efterfølgende var bagud 10-14 ved pausen. Dermed må de franske kvinder ligeledes være interesseret i at få gang i deres spil, og gøre en god indsats foran hjemmepublikummet.

Kampen i Nantes mod Frankrig kommer til at byde på et gensyn med Camilla Dalby, der har været uden for landsholdssammenhæng siden OL i London som led i ”Projekt Ny Start” af kvindelandsholdet. Ligeledes sad Dalby over i den første kamp mod Norge, fordi Jan Pytlick ville stille med nogenlunde samme hold som ved EM-slutrunden i Serbien i december. I aften har landstræneren varslet comeback til Dalby i den rød-hvide trøje, samtidig med at Skive fH’s playmaker, Jane Schumacher, kan få sin landsholdsdebut.

Landstræneren venter en tæt kamp mod de fysisk stærke franskmænd – en match han vurderer til at være fifty-fifty mellem de to hold og en kamp, som Danmark har brug for at levere i for at kunne komme videre fra det store nederlag til Norge.

Danmarks kamp mod Frankrig kan følges på TV2 Charlie fra kl. 20.50, mens det danske kvindelandshold spiller deres sidste kamp mod Rusland lørdag kl. 15.