Kristina Kristiansen blev Årets Kvindelige Landsholdsspiller

Efter en afstemning blandt spillerne i den danske kvindeliga, 1. division og de danske udlandsprofessionelle er Kristina "Mulle" Kristiansen blevet kåret som "Årets Kvindelige Landsholdsspiller 2012/2013".

Pressemeddelelse, 7/6-2013

Kåringen af den populære playmaker, der fylder 24 år i næste måned, fandt sted i NRGi Arena i Aarhus i forbindelse med kvindelandsholdets VM play-off kamp mod Tyrkiet, og Kristina Kristiansen blev en helt suveræn vinder af titlen, idet hun fik hele 45,56 % af de afgivne stemmer.

Jeg er vildt glad for, at mine kolleger i klubberne og på landsholdet i den grad har villet stemme på mig. Det er rigtigt lækkert, og det giver mig bare endnu mere mod på at spille så frit, som jeg føler, jeg har gjort på landsholdet det seneste års tid,” siger Team Tvis Holstebro-spilleren.

Efter 45 Y og 32 U-landskampe fik ”Mulle” sin debut på det daværende udviklingslandshold mod Norge i november 2007 og første gang, hun medvirkede ved en slutrunde var ved VM i Kina 2009.
Efterfølgende blev hun valgt fra, da der var EM i Danmark/Norge i 2010, og i en periode på to-tre år var det lidt ind og ud af landsholdet for den teknisk eminente playmaker-turbo.

Den udvikling føler jeg har modnet mig mentalt, men mest afgørende for, at jeg nu føler mig som langt mere fast mand på landsholdet er, at vi har skiftet spillestil, så der nu også er plads til mig i forsvaret. Det betyder, at jeg kan spille på stort set samme måde, som jeg gør det i Team Tvis Holstebro – og det har jeg det rigtigt godt med.

Både på landsholdet og hos sæsonens EHF Cup vindere er Kristina Kristiansen en central figur i kontraspillet samt når det etablerede angrebsspil skal bygges op – og hendes sammenspil med klubkammeraten Mette Gravholt på stregen har høj international klasse.

”Det er klart at man tør forsøge sig mere med sine egne idéer, hvis man får længere perioder på banen – og så er jeg bare rigtigt glad, når det lykkes og når det bliver værdsat af andre,” siger Kristina Kristiansen, der fik de synlige beviser på titlen som ”Årets Kvindelige Landsholdsspiller 2012/13” overrakt af Steffen Kristensen fra Arbejdernes Landsbank, Jens-Peter Poulsen, administrerende direktør i Kvik Køkkener, direktør for Håndbold Spiller Foreningen Michael Sahl Hansen og Dansk Håndbold Forbunds formand Per Bertelsen.