Onlineuddannelse til finansøkonom optimal for håndboldspiller

Den ny onlineuddannelse til finansøkonom fra Erhvervsakademi Dania giver Sabina Jacobsen mulighed for at læse videre og samtidig passe sit job som professionel håndboldspiller.

Nyhed, 3/10-2014

Seks gange om ugen træner Sabina Jacobsen i halvanden til to timer med sit hold, FCM Håndbold i Ikast. Hver uge er der mindst to holdboldkampe, og derudover skal der analyseres spilstil, teknik og modstandere. Og så skal kæresten, venner, familie og netværk selvfølgelig også passes. 

For de fleste ville det være umuligt at finde tid til mere, men ikke for Sabina Jacobsen, der også læser til finansøkonom ved Erhvervsakademi Dania i Silkeborg. Det gør hun på den nye toårige onlineuddannelse, som er oprettet specifikt til professionelle idrætsudøvere.

”Uddannelsen er optimal for mig, da jeg kan læse den, når jeg har tid. Nogle uger er meget travle med Champions League- landsholds- og ligakampe, mens andre er mere rolige. Derfor er fleksibilitet vigtigt, og det får jeg med onlineuddannelsen,” fortæller 25-årige Sabina Jacobsen, der bor i Gødvad i udkanten af Silkeborg med sin kæreste.

Fuldtidsstudie og fuldtidsarbejde 
Sabina Jacobsen er svensk og har tidligere læst fjernstudier på sit modersmål i sundhed og ernæring, sportsmanagement og jura, men uden at det kunne lade sig gøre at tage en hel fuldtidsuddannelse.

”Det er svært at kombinere fuldtidsstudie med et fuldtidsarbejde som håndboldspiller. Samtidig ved man som spiller aldrig, om man bliver skadet eller hvor længe man kan blive ved en klub. Men jeg har kontrakt de næste to år ved FCM Håndbold, og det giver ro til at tage en uddannelse,” siger Sabina Jacobsen.

Selvom sundhed, kost og motion fylder meget i hendes liv, kan hun godt lide at arbejde med tal. Derfor søgte hun efter en uddannelse med fokus på økonomi og handel og fandt tilfældigt den onlineuddannelse til finansøkonom.

”Jeg vil rigtig gerne arbejde med økonomi indenfor det sportslige fx i økonomiafdelingen ved en sportsklub eller en spillerforening. Men jeg kunne også godt se mig selv som bankrådgiver,” forklarer hun.

En fordel i erhvervslivet
Selvom Sabina Jacobsen elsker at spille håndbold af hele hjertet, ved hun, at hun vil indstille sin karriere som håndboldspiller som 30-årig. Men tiden som professionel vil langt fra være spildt: 

”Jeg tror, det er en fordel i erhvervslivet, at du har været professionel idrætsudøver. Som håndboldspiller kommer du jo på et hold af mennesker, som du ikke selv har valgt, og du skal uanset hvad få spillet til at fungere. Redskaberne til at få en gruppe til at samarbejde og fungere tager jeg med mig videre,” siger Sabina Jacobsen, der glæder sig til at komme længere ind i studiet.

”Det hele er stadig meget nyt, men undervisningsformen fungerer rigtig godt for mig, så mon ikke det bliver to gode år,” slutter hun med et smil.

Kontakt 

For spørgsmål omkring uddannelsen eller dine uddannelsesmuligheder generelt kan du kontakte koordinator i Study4player Online Academy, Jesper Thorup, på mail jesper.thorup@spillerforeningen.dk eller telefon 61 71 31 99. 

Læs mere om Study4players onlineuddannelser her.