Århus danske pokalmestre efter dramatisk finale

Med en sejr på 27-26 over Skjern vandt Århus Håndbold klubbens første pokaltitel efter en dramatisk finale.

Nyhed, 4/2-2013

Herrernes pokalfinale mellem Århus og Skjern var dagene op til kampstart præget af en heftig debat omkring den kontroversielle karantæne til Skjerns Kristian Gjessing, efter det røde kort han fik i semifinalen mod Aalborg.

Det var hjemmeholdet Århus, som startede kampen bedst på egen bane i NRGi Arena med en føring på 6-3 efter ti minutter og senere hen 10-7. Efter en scoring på straffekast i slutningen af første halvleg formåede århusianerne at holde en smal føring til en pausestilling på 14-13.

I anden halvleg fulgtes holdene ad i en fortsat tæt dyst, hvor især Århuskeeper Jan ”Tromle” Nielsen var storspillende i målet og var med til at holde momentum på Århus’ side. På modsatte hold var det en stærkt spillende Henrik Møllgaard, der holdt Skjern inde i kampen. Ved stillingen 22-22 brændte han dog et straffekast, som måske havde del i, at kampen herefter vippede til Århus’ fordel.

Med kort tid tilbage af kampen kom Århus foran 27-25, efter at der var blevet dømt angrebsfejl på Skjerns Kasper Søndergaard angrebet forinden. Skjern fik dog reduceret og fik ligeledes mulighed for at udligne ved stillingen 27-26 med 40 sekunder tilbage. Det lykkedes dog ikke, da Jan ”Tromle” Nielsen i målet fik pareret et skud fra Claus Møller Jacobsen med få sekunder tilbage. Dermed kunne Århuspillerne juble over den første pokaltitel i klubbens historie.

Efter kampen blev Skjerns Henrik Møllgaard kåret som årets pokalfighter af de tilstedeværende journalister.