Flot præstation af B-landsholdet

Det blev til tre ud af tre mulige sejre for det danske B-landshold ved 4-nationers turneringen i Polen.

Nyhed, 8/4-2013

Det danske herrelandsholds B-trup sørgede for tre flotte sejre over henholdsvis Tyskland, Polen og Norge ved den netop overståede 4-nationers turneringen i Gdansk i Polen.

I den første kamp mod Tysland blev det til en sejr på 29-26 efter at have været bagud med 13-16 ved pausen. Danmark fik en forfærdelig start på kampen, hvor det kun lykkedes de rød-hvide at score en enkelt gang i de første 11 minutter, og efter 15 minutters spil stod kamp hele 9-2 til Tyskland. Herefter kom Anders Pedersen fra Team Tvis Holstebro på mål samtidig med at forsvaret kom op i gear. Det betød, at Danmark fik hentet ind på den tyske føring og var dermed kun bagud med tre mål ved pausen. I anden halvleg gik der ikke længe før danskerne fik føringen og kunne herfra køre sejren i hus. Topscorer for Danmark blev Casper Ulrich Mortensen med seks scoringer.

I anden kamp blev det til en sejr på 30-28 over de polske værter efter at have været bagud 13-11 ved pausen. Kampen startede mindre godt, idet Michael Damgaard fra Team Tvis Holstebro blev skadet allerede efter fire minutters spil efter at have scoret to gange i indledningen af kampen. Til gengæld spillede hans holdkammerat fra Team Tvis Holstebro, Klaus Thomsen, en rigtig god kamp i forsvaret sammen med Benjamin Jacobsen fra BSV. I angreb spillede de mere etablerede spillere en flot kamp, hvor Morten Olsen fra TSV Hannover-Burgdorf blev dansk topscorer med otte scoringer, mens Casper Ulrich Mortensen og Mads Christensen fra Team Tvis Holstebro hver scorede seks mål.

I sidste kamp vandt Danmark 26-20 over Norge efter igen at have været bagud ved pausen - denne gang 12-9. Danmark havde igen store problemer i første halvleg og havde således kun scoret fem gange efter 24 minutters spil. Det lykkedes dog igen det danske landshold at indhente lidt at føringen og var derfor kun bagud med tre ved pausen. I anden halvleg fik Danmark vanen tro bedre fat i kampen, og især Mads Mensah Larsen fra Aalborg spillede en rigtig god kamp og sørgede for otte scoringer og havde dermed stor andel i endnu en dansk sejr.

Efter tre danske sejre blev Danmark dermed samlet vinder af turneringen efter en indsats, der var mere end godkendt af det danske B-landshold.