Udfordrende VM venter håndboldkvinderne

Et landshold i genopbygning efter fiaskoen ved OL i London, skal i Serbien vise hvor langt det er nået.

Nyhed, 5/12-2013

Kvindernes verdensmesterskaber i håndbold begynder i denne uge. Efter en ujævn optakt er det nu tid for Danmark til at vise, hvor holdet placerer sig, når de afgørende kampe skal spilles og presset for alvor er på.

Danmark er placeret i Gruppe B, der bliver spillet i Niš i det sydlige Serbien, hvor modstanderne bliver Brasilien, Kina, Japan, Algeriet og ikke mindst de serbiske værter. 

Danmark lægger ud i denne weekend med hvad der kan betragtes som de letteste kampe i gruppen imod Kina og Japan. Tirsdag d. 10. december møder Danmark Algeriet, der kun har deltaget i VM to gange før, i 1978 og 1997, hvor det blev til en 11. og 19. plads. Den store test kommer på den 11. december, hvor Danmark skal op imod værterne fra Serbien, samt to dage efter i den sidste gruppekamp mod Brasilien.

Hvis Danmark som forventet går videre fra gruppespillet venter en modstander fra Gruppe A, der består af Montenegro, Nederlandene, Frankrig, Sydkorea, den Demokratiske Republik Congo og den Dominikanske Republik.

Håndbold Spiller Foreningens direktør, Michael Sahl Hansen, glæder sig til turneringen og fortsætter: ”Det kunne da være fantastisk for dansk kvindehåndbold at komme på medaljeskamlen, men vi skal huske på at holdet er inde i en opbygningsfase og feltet over medaljeaspiranter er udvidet de seneste år, så der er flere hold, der bejler til medaljer end man tidligere har set på kvindesiden. Det gør også at en placering er svær at spå om, og der er ingen let vej mod metallet for de danske piger, da der allerede i 1/8-finalen venter hold som Korea, Holland, Frankrig eller europamestrene fra Montenegro. Klarer pigerne den hurdle, så bør holdet både spille- og selvtillidsmæssigt være der, hvor vi gerne ser de skal være, og så kan det bliver rigtig spændende. I forhold til favoritterne, og hvis man ser udover de logiske valg fra Norge og Montenegro, så tror jeg at Ungarn og Spanien kommer til at spille en fin turnering.”