AT FÅ GENOPTAGET SIN SAG, SELVOM MAN HAR STOPPET SIN AKTIVE KARRIERE, ER EN GOD SIKKERHED AT HAVE

Lars Jørgensen, der til daglig er assistenttræner på det danske kvindelandshold, fik et tilbagefald i ryggen efter hans aktive karriere var slut. Håndbold Spiller Foreningen genoptog hans gamle skadessag, og Lars fik lavet en ny vurdering.

Han var kendt for at være den ”hårde hund” i midterforsvaret, da Danmark vandt EM-guld i 2008. Og med 192 landskampe for det danske herrelandshold, samt klubber som Portland San Antonio og AG København på CV’et, må Lars Jørgensen siges at have prøvet det meste. En diskusprolaps i ryggen var udslagsgivende for, at han i 2017 valgte han at sætte håndboldskoene på hylden.

Det var dog alligevel et chok, da Lars Jørgensen efter endt karriere fik et tilbagefald.

”Jeg fik en såkaldt reprolaps i ryggen, hvor jeg endte med at blive opereret ca. en måned før vi skulle afsted til slutrunde med kvindelandsholdet. Jeg nåede heldigvis at blive opereret og blive klar til at træde ind med landsholdet igen. Og så kørte der så en ny sag omkring en forværring af min méngrad, som også har været styret af Håndbold Spiller Foreningens juraafdeling. Så det at have muligheden for at få genoptaget sin sag, selvom man er stoppet sin aktive karriere, betyder meget, og er en god sikkerhed at have. Det har betydet rigtig meget.”

Lars lægger stor vægt på værdien af at kunne underskrive en fuldmagt, og så videregive sin sag i kompetente hænder. Også efter den aktive karriere er slut.

”Det er en kæmpe luksus, og det har enorm værdi, at have muligheden for at have jurister i ryggen! Når man sidder med en sag alene, ved man jo ikke hvilke instanser man ryger i gennem, hvilke deadlines der skal overholdes, eller hvad der ellers er af sager som evt. skaber præcedens for din sag. Der sidder Håndbold Spiller Foreningen med en ret stor database af sager som de kan trække på. Så på den måde har det været en stor hjælp for mig, at få lov til at få trukket perspektivet lidt ud.”

På trods af en karriere som håndboldtræner, er Lars stadig gladeligt medlem af Håndbold Spiller Foreningen.

”Jeg har da en forventning om at jeg skal være medlem i mange år. Jeg var faktisk lidt i tvivl om jeg stadig kunne være det som træner også, men det kunne jeg heldigvis godt. Man ved aldrig helt hvornår man får brug for hjælp, og når man så gør, er det vigtigt at søge hjælp hos nogen indenfor det fagområde som håndbolden er. De unge spillere som jeg møder i landsholdsregi, opfordrer jeg også til at være medlem, fordi det har en kæmpe værdi at have en fagforening som er stærk indenfor deres felt.”

Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix