Verdensomspændende organisation for atleter markerer 1. maj

I forbindelse med 1. maj har UNI Sport PRO, der repræsenterer over 150.000 elite atleter over hele verden, samlet en række statements, der skal være med til at sætte fokus på atleters rettigheder.

Nyhed, 1/5-2013

I takt med at international sport er blevet mere og mere kommerciel hen over de forgangne årtier, har atleternes rolle ændret sig fra en status som værende amatører til regulære ansatte lønmodtagere. Nu er det atleternes arbejde, der er med til at sikre succes for store internationale sportsbegivenheder og for internationale sportsorganisationer.

I forbindelse med arbejdernes internationale kampdag den 1. maj, har UNI Sport PRO samlet en række citater for at sætte fokus på betydningen af solidaritet og engagement samt vigtigheden af elitesportsudøveres rettigheder.
 
En af bidragyderne er Mads Øland, der er direktør i Spillerforeningen og bestyrelsesmedlem i den internationale spillerforening, FIFPro:
 
”Det er absolut nødvendigt, at atleter rundt omkring i verden bliver anerkendt som almindelige arbejdere og bliver sikret ordnede forhold. For at opnå dette er det altafgørende, at atleter organiserer sig og indgår overenskomster.”
 
De øvrige citater kan ses her.