Nye karantæneregler i dansk håndbold

DHF har besluttet at ændre i reglerne om indberetning af røde kort. Fremover skal en international fremgangsmåde følges. Det skriver DHF.dk.

Nyhed, 5/3-2013

I næste sæson vil praksis for indberetning af røde kort på eliteniveau i Danmark følge den måde, det gøres på i international håndbold. Det er Udvalget for Professionel Håndbold, efter indstilling fra Dansk Håndbold Forbunds Dommerudvalg, der har vedtaget, at ligareglementet ændres fra og med sæsonen 2013/2014. Det er blevet bestemt, at dommerne, i tilfælde af rødt kort, skal gøre enten den involverede spiller eller en holdofficial opmærksom på, om det røde kort bliver indberettet eller ej. Det har indtil nu foregået på den måde, at dommerne har skullet indberette alle røde kort, så længe det røde kort ikke er givet efter tredje to-minuttersudvisning. 

Det bliver ligeledes muligt for dommerne efterfølgende at se optagelser af en situation, så en oprindeligt annonceret indberetning kan frafaldes.

Ændringen sker efter stor kritik af det nu afskaffede krav om indberetning af røde kort, hvor spillere i den danske liga har fået karantænedomme, som ikke de ikke nødvendigvis ville have fået i forbindelse med internationale kampe.

Håndbold Spiller Foreningen hilser det nye tiltag velkommen. Direktør i HSF, Michael Sahl Hansen, udtaler:

- Der er en stor del fornuft i, at reglerne strømlignes ned internationale retningslinjer. Set i lyset af episoderne med Kim Andersson og Kristian Gjessing, så var det på tide at sadle om. Jeg synes det er positivt, at DHF har været så hurtige til at få justeret reglerne, i kølvandet på de føromtalte sager, så de nye regler træder i kraft fra den kommende sæson.