Kampagne vedrørende matchfixing på vej!

Håndbold Spiller Foreningen igangsætter informationskampagne om matchfixing.

Pressemeddelelse, 14/6-2013

Efter DRs undersøgelse omkring matchfixing og spil på egne kampe, hvor DR har været på besøg i fire herreligaklubber, og gårsdagens program i DR Sporten, er der kommet endnu mere fokus på matchfixing og spil på egne kampe.

Håndbold Spiller Foreningen har gennem en længere periode arbejdet på, at få en international informationskampagne, der er støttet af EU Kommissionen udbredt til Danmark. Aftalen omkring dette er kommet på plads, og Håndbold Spiller Foreningen har senest været repræsenteret ved Simon Friis til et seminar omkring matchfixing og informationskampagnen i Berlin i dagene 21.-23. maj 2013.

Informationskampagnen har til formål, at uddanne håndboldspillere i, hvad man må og i særdeleshed, hvad man som spiller ikke må, når det handler om betting og videregivelse af insiderinformation. I den forbindelse er det vigtigt at præcisere, at det ikke blot handler om at sende en informationsfolder ud til alle håndboldspillere, og så tro, at alle spillere nu kender og forstår reglerne for betting og videregivelse af insiderinformation.

Den kampagne som Håndbold Spiller Foreningen snarest sætter i gang tager udgangspunkt i klubbesøg, hvor uddannelsen af håndboldspillerne vil finde sted. Ambitionen er, at alle klubber i ligaerne og 1. division skal have besøg, og uddannes i den ”Code of Conduct”, som er udgangspunktet for kampagnen.

Håndbold Spiller Foreningen forventer snarest at kunne melde yderligere ud omkring kampagnen.

Skulle der være nogle medlemmer, der har spørgsmål til os, så kontakt os på: kontakt@haandboldspiller.dk eller ring på 33 12 11 28.