Se sundhenden i øjnene!

I november måned får overskægget et comeback blandt danske mænd.

Pressemeddelelse, 15/9-2014

Se sundheden i øjnene!
- Danskere gror overskæg for den gode sag

I november måned får overskægget et comeback blandt danske mænd. Den australske sundhedskampagne Movember, der er kendt for at opfordre mænd over hele kloden til at gro overskæg til fordel for mænds sundhed, er blevet en stor succes i Danmark de senere år.

Den globale sundhedskampagne Movember, der bruger overskæg til at sætte fokus på mænds sundhed og indsamle midler til kampen mod prostatakræft og andre sygdomme, der hyppigt rammer mænd, sætter i gang igen i år den 1. november. 

Reglerne er simple: Opret en profil på movember.com, start glatbarberet den 1. november, gro et overskæg hele måneden og få din famille, venner og bekendte til at donere penge til dit overskæg. Pengene, der doneres, går til en global forsknings- og handlingsplan inden for prostatakræft, som er den mest udbredte alvorlige kræftform blandt danske mænd.

Sjov tilgang – seriøst budskab 
Alene i Danmark bliver 3.700 mænd hvert år diagnosticeret med prostatakræft, og med Movember kan alle være med til at rejse midler til forskning i prostatakræft samt sætte fokus på, at mænd skal være opmærksomme på deres helbred. 

"Grundtanken med Movember er at bruge overskægget til at påvirke mænds holdninger og handlinger i forhold til deres egen sundhed. Ved at gro et overskæg gennem november måned er du rent faktisk med til at arbejde for, at mænd i Danmark og resten af verden går mere til lægen og får hurtigere diagnosticering samt bedre behandling af deres sygdomme”, lyder det fra Movembers officielle talsperson, Bill McIntyre, der er ansvarlig for lanceringen af kampagnen i Danmark. 

Movember blev startet af en gruppe venner i Australien i 2003, men har hurtigt vokset sig stor med officielle kampagner i bl.a. England, Irland, USA, Canada, New Zealand, Spanien, Sydafrika, Finland, Holland, og Tjekkiet. Alene sidste år deltog mere end 447.000 mennesker på verdensplan, og de indsamlede mere end 55 millioner €. 

På movember.com kan du se mere om kampagnen, oprette en profil eller donere et beløb til en såkaldt ’Mo Bro’. 

Yderligere information:
Sofie Folden Lund 
Office: (+45) 70 26 44 22 Mobil: (+45) 26 36 23 77 
Email: sfl@essencius.dk

Fakta 
Om Movember
Movember er en sammentrækning af ordet mo (australsk slang for overskæg) og November. 
Hvert år i november beder Movember mænd over hele verden om at anlægge overskæg for at skabe opmærksomhed og indsamle vigtige midler til støtte af mænds sundhed. 
På verdensplan har Movember ambassadører som Kylie Minogue, Hulk Hogan, Muse, Ruud Gullit m. fl.

På verdensplan har mere end 1 million mennesker deltaget i Movember.
Siden 2003 har Movember indsamlet 3,1 milliader til kampen mod prostatakræft
Pengene går til Movembers Global Action Plan (GAP), hvis mål er at accelerere forskningen i prostatakræft gennem et globalt forskningssamarbejde.

Om prostatakræft

  • I gennemsnit er der i Danmark 1 mand hver 8. time, der dør af prostatakræft
  • Prostatakræft er den hyppigst forekommende kræftsygdom blandt mænd i Danmark
  • I Danmark lever 20.100 mænd med prostatakræft 
  • I Danmark bliver 3.700 mænd hvert år diagnosticeret med prostatakræft. Det er mere end 10 mænd om dagen.
  • I Danmark er der hvert år 1.120 mænd, der dør af prostatakræft.