ÅRETS MANDLIGE HÅNDBOLDSPILLER 2023

Han er i denne uge blevet kåret til verdens bedste håndboldspiller af IHF. Nu har kollegerne fra Herreligaen, 1. division og de danske udlandsprofessionelle også anerkendt Gidsel for et spektakulært 2023, og kåret ham som Årets Mandlige Håndboldspiller.

Afstemningen i år var historisk tæt, og der var flere oplagte bejlere til prisen. Men ét navn gik igen på mere end hver fjerde stemmeseddel. Mathias Gidsel. Den 25-årige vestjyde er for anden gang i karrieren kåret til Årets Håndboldspiller i Danmark. Håndbold Spiller Foreningen uddeler prisen på vegne af konkurrenter og kolleger fra banen, og vi ville gerne hædre Mathias præcis dér, hvor han til dagligt spiller, og uge efter uge leverer toppræstationer – foran hjemmepublikummet i Max Schmeling-Halle. Derfor havde direktør Torben Vinther taget turen til Berlin, for at uddele vandrepokal samt et unikt ur fra About Vintage til en tydeligt overrasket og henrykt Mathias Gidsel.

Med sit ukuelige gåpåmod har Mathias brilleret i alle turneringer, han har deltaget i. På klubholdet Füchse Berlin vandt han EHF European League i overbevisende stil, og har denne sæson et gennemsnit på over 8 (!) mål i alle turneringer. På landsholdet genvandt Gidsel VM-guld med resten af Håndboldherrerne, hvor han kronede turneringen med at lade sig hylde som både topscorer og MVP.

Mathias Gidsel er et skoleeksempel på et forbillede på og udenfor banen, og modtager nu yderst fortjent det største skulderklap man kan få – anerkendelsen fra sine kolleger på banen.

Stort tillykke, Mathias!
 

Stemmefordeling for Årets Mandlige Håndboldspiller 2023:

Mathias Gidsel, Füchse Berlin, 29% af stemmerne

Magnus Saugstrup, SC Magdeburg, 21% af stemmerne

Emil Nielsen, FC Barcelona, 21% af stemmerne