Styrk dine ledelses- og coaching evner hos Copenhagen Coaching Center

Håndboldspiller i Viborg HK og landsholdsspiller, Ann Grethe Nørgaard, læser Ledelse & Coaching hos Copenhagen Coaching Center. Læs om Ann Gretes oplevelser med uddannelsen.

20. maj 2016

Spillerforeningens karriererådgivningsenhed, 4player, startede i februar 2016 et samarbejde med Copenhagen Coaching Center, som betyder, du som elitesportsudøver kan styrke dine personlige lederevner og underbygge dem med et solidt teoretisk fundament.

- Det er et super fedt tilbud, som Copenhagen Coaching Center har lavet i samarbejde med 4player. Det er fleksibiliteten, der gør, at det kan lade sig gøre er. Det betyder sindssygt meget. Indtil videre har det været vildt spændende at deltage i kurserne, siger venstrefløjen fra Viborg HK.

Uddannelsen er erhvervsrettet, hvilket betyder, at du øger dine muligheder for at overføre dine personlige styrker fra sporten til forskellige typer af jobs efter dit karrierestop.

- Jeg startede på Copenhagen Coaching Center, fordi jeg har arbejdet rigtig meget med coaching selv, og synes det er vildt interessant. Det er spændende, hvordan man kan påvirke sin egen tilstand og kontrollere sig selv. Men det er ligeså meget at få livet sat i perspektiv, hvad er det egentlig, som er vigtigt for mig. Hvor er det jeg vil hen i min karriere som menneske. Man bliver opmærksom på nogle ting omkring sig selv, det synes jeg er vildt spændende at arbejde med, siger Ann Grethe.

Som navnet på virksomheden antyder kunne man godt tænke, at uddannelsen kun er mulig at tage i hovedstaden, men det er ikke tilfældet. Kurset er meget fleksibelt, og det er også muligt at tage dele af kurset andre steder i landet alt efter, hvad der passer bedst.

- Hele kursets set-up har været en kæmpe faktor i forhold til, at det har kunne lade sig gøre. Så det har været dejligt. Det havde ikke været muligt for mig at tage 14 dage til København, og derfor har det været perfekt for mig, at jeg har kunne tage kurset i Vejle, siger hun.

Mentaltræning er blevet en vigtig faktor i moderne sport, hvor det kan være med til at optimere udøvernes præstationer. Samtidig er coaching og ledelse også noget man kan bruge, når man på et tidspunkt ikke længere er i sportens verden.

- Det er noget, man kan bruge efter sin karriere, hvor jeg har fået rigtig meget hjælp af mentalcoaches igennem hele min karriere. Det er helt sikkert noget jeg kan tage med videre, når jeg på et tidspunkt ikke spiller håndbold længere. Coaching er med til at sætte det hele lidt i perspektiv, siger hun og fortsætter:

- Det er helt klart noget jeg kan anbefale til andre, det er helt sikkert. Der er mange spændende ting i det, og jeg tror på, at man kan performe bedre på banen, hvis man også har hovedet med. Det er en god mulighed for at blive opmærksom på de mentale mekanismer, og der synes jeg kurset har bidraget meget, selvom jeg allerede havde en viden om coaching”, slutter Ann Grethe.
 

Uddannelsen i Ledelse & Coaching er sammensat af tre korte moduler, som fylder fem ECTS point pr. modul, hvor der fokuseres på hhv. Coaching, Kommunikation og Ledelse. Desuden er der mulighed for at tilvælge flere fag og bygge videre på uddannelsen, så du kan opnå et fuldgyldigt diplom i Ledelse & Coaching. 

Der er tale om en betalingsuddannelse, hvor du vil starte på et hold sammen med andre nuværende eller tidligere elitesportsudøvere. Uddannelsen tager i alt seks måneder, som bliver afsluttet med en skriftlig opgave. Hele uddannelsens afsluttes med en individuel evaluering og udlevering af eksamensbevis.

Læs mere om uddannelsen i Ledelse & Coaching og tilmelding HER

 

For en generel snak omkring dine online uddannelsesmuligheder kontakt koordinator i Study4player Online Academy, Jesper Mølgaard Kristensen, på mail jesper.kristensen@spillerforeningen.dk eller telefon 27 14 49 22.