EN SKATTEREGNING, DER ENDTE MED EN UDBETALING

Selvom man ikke længere spiller i Danmark, er det stadigvæk muligt at drage nytte af HSF. Det gjorde Niclas Ekberg, da han fik en uventet skatteregning.

En skattesag kan for mange være en uoverskuelig opgave. Især hvis der samtidig er kampe i Bundesligaen og Champions League, som man skal have fokus på. Derfor tog svenske Niclas Ekberg kontakt til Håndbold Spiller Foreningen, da han modtog en skatteregning på 160.000.

En forkert skatteberegning
Regningen fra SKAT kom, fordi en årsopgørelse fra 2012 ikke stemte overens med Niclas’ indtjening i Danmark i det pågældende år. For grundet AG Københavns konkurs i sommeren 2012, hvor Niclas på daværende tidspunkt var på kontrakt, skiftede han i sommerpausen til tyske THW-Kiel. Men når man som borger i Danmark fraflytter landet, og ophører med sin skattepligt hertil, skal man gøre SKAT opmærksom på dette. En mindre detalje, der i første omgang synes at blive dyr for THW-Kiel spilleren. Men med hjælp fra HSF blev det dokumenteret, at Niclas flyttede fra Danmark til Tyskland i august 2012, og at han derefter havde betalt skat i Tyskland. Dermed var den manglende skattebetaling, som SKAT havde regnet sig frem til, ikke korrekt.

Yderligere fik Niclas med hjælp fra Håndbold Spiller Foreningen vist, at den forskudsopgørelse han havde for 2012 ikke stemte overens med den endelig årsopgørelse, grundet AG-konkursen og skiftet til THW-Kiel. Uoverensstemmelsen mellem forskudsopgørelsen og årsopgørelsen viste sig at betyde, at SKAT måtte tilbagebetale 85.000 kr. til Niclas.

En stor hjælp
Efter Niclas tog kontakt til Håndbold Spiller Foreningen og sendte alle relevante papirer, skulle han som sådan ikke gøre noget. Sekretariatets chefjurist, Anne Jakobsen, ordnede alt det nødvendige for Niclas: ”Hun hjalp mig med det hele, jeg skulle bare sende de papirer, hun skulle bruge, og så lavede Anne egentlig resten. Samtidig vendte hun regelmæssigt tilbage, og det var en stor sikkerhed for mig at vide, hvad der skete i processen, og ikke mindst at Anne lavede det hele på den rigtige måde,” fortæller Niclas.

Med så stor en skatteregning bliver man forståeligt nok bekymret, men Niclas blev hurtigt beroliget: ”Efter min første samtale med Anne blev jeg hurtigt helt rolig igen. Hun vidste, hvordan det skulle gøres, og hun var klar til at gøre arbejdet for mig. Det var ganske enkelt verdensklasse med den hjælp, jeg har fået,” uddyber Niclas.

Dermed fik Niclas udbetalt de 85.000 kr., som SKAT skyldte ham for skatteåret 2012, og regningen på 160.000 kr. blev bevist ikke at være korrekt.