Ambivalent opvarmning til VM for håndboldkvinderne

EHFs Scientific Conference bidrager til en bedre og mere sikker håndboldsport.

Pressemeddelelse, 27/11-2013

Sidste weekend var 100 eksperter fra Europa og resten af verden samlet i Wien til EHF Scientific Conference, en kongres der belyser håndbold fra diverse videnskabelige perspektiver. Dette års udgave er den anden af slagsen og var i år dedikeret til kvindehåndbolden.

Blandt emnerne, der blev præsenteret, er de forskelle, der er på herre- og kvindehåndbold. Det viser sig f.eks. at kvinderne løber længere distancer i løbet af kampe, men med en lavere belastning end mænd, mens herrene står mere stille i løbet af kampene. Der var også fokus på de fysiske udfordringer, der er i kvindehåndbolden. Et billede på dette er at kvinders risiko for korsbåndsskader er fem gange større end mænds. Derudover blev forskning i træningsmetoder, sportspsykologi, taktikker og hvordan man bedst opdager talentfulde spillere præsenteret og diskuteret.

Håndbold Spiller Forening (HSF) betragter forskning i håndbold, som en vigtig del af at udvikle sporten. Mere og bedre viden om håndboldspillet og om dets forhold til spillernes fysiske og mentale helbred vil ikke bare gøre sporten bedre, men også sikre bedre forhold for udøverne. For at opnå dette er det vigtigt, at forskningen bliver brugt og HSF opfordrer derfor klubberne og DHF til at tage den nye viden til sig.

En oversigt over de emner, der blev diskuteret kan findes HER.