PORTRÆT - JONAS RAUNDAHL

Nyeste skud på stammen til Håndbold Spiller Foreningens bestyrelse, er samtidig den yngste suppleant til dato. Velkommen til Jonas Raundahl!

Jonas er 21 år, stregspiller og kommer fra Middelfart. Efter at have spillet i Fredericia HK siden han var 11 år, blev han i december sidste år udlejet et halvt år til Skive fH, før han i juli skiftede til Nordsjælland Håndbold. Jonas var med ungdomslandsholdet til EM-slutrunde i 2022.

 

Hvad laver du i din fritid?

”Jeg nyder at spille en masse padel, og ellers være sammen med mine kammerater, og se sport som ikke nødvendigvis er håndbold. Jeg kan rigtig godt lide at se tennis og Formel 1.”
 

Hvordan har starten været i Nordsjælland Håndbold?

”Jeg har været rigtig glad for opstarten, og er generelt rigtig positiv overrasket. Jeg kom fra Fredericia hvor mine medspillere var meget etablerede ligaspillere. Der er rigtig mange unge i Nordsjælland Håndbold, så opstarten har været rigtig god for mig. Også sportsligt tror jeg at det bliver rigtig spændende.”
 

Hvad glæder du dig mest til i den nye sæson?

”Jeg glæder mig til at få en væsentlig større rolle end sidst jeg spillede i HTH Herreligaen. Jeg håber og tror på at vi kan overraske. Vi vil ikke bare blive nr. 12 eller 13 i rækken, men vil gerne op hvor det bliver lidt sjovere. Jeg synes Nordsjælland Håndbold har vist at man, især på hjemmebane, kan tage point fra nogle af de hold, som det ikke umiddelbart forventes at tage point fra. Der sker rigtig mange spændende ting i Nordsjælland Håndbold.”

 

Fortæl om det bedste/værste ved at være professionel håndboldspiller?

”Det bedste ved at være professionel håndboldspiller må ultimativt være at leve af det man brænder mest for, som man alligevel ville have brugt uanede mængder af tid på, hvis ikke man var på kontrakt.”

”Det værste er at det også tager rigtig meget tid. Det der med at have en fast weekend hvor man har fri lørdag og søndag, ligesom ens kammerater, det findes ikke. Så håndbold kan være rigtig svær at kombinere med ting udenfor håndboldbanen. Især fordi jeg er ung, og er afhængig af at jeg også har noget socialt med venner udenfor håndboldbanen.” 

 

Hvorfor er Håndbold Spiller Foreningen vigtig for elitehåndboldspillere?

”Jeg følte selv, at det var svært at gå fra amatørspiller til at være professionel. Der kan Håndbold Spiller Foreningen hjælpe de unge og nye professionelle meget. Det er ikke altid dem med den største løn i Danmark der har det største behov, det er mindst lige så meget de unge eller nye professionelle der skal til at skrive deres første kontrakt, som ikke ved 100% hvilke forhold de går ind til. Hvis du som spiller er god til at række ud og spørge til råds, så får du i Håndbold Spiller Foreningen al den hjælp og rådgivning du kan tænke dig.”

 

Hvorfor valgte du at blive en del af Håndbold Spiller Foreningens bestyrelse som suppleant?

”Det gjorde jeg, fordi jeg følte, at det kunne give mig noget og gøre noget for mig. Som suppleant vil jeg de første gange være mest lyttende, men på sigt vil jeg gerne bidrage så meget som muligt. Jeg er den yngste i bestyrelsen, så jeg har måske et andet perspektiv end nogle af de andre. Jeg ved godt at der måske ikke er så mange andre unge der vil sige ”ja” hvis de fik tilbuddet, fordi man er i foråret af sin karriere, og bare gerne vil spille håndbold. Men jeg føler at jeg kan kapere begge dele, og gerne vil bidrage og være med til at gøre en forskel.”

 

Hvilke mærkesager betyder mest for dig i dit arbejde i bestyrelsen? Hvad vil du gerne kæmpe for?

”Kontrakter. Det handler lidt om, at jeg gennem egne erfaringer har haft dårlige oplevelser med den første gang kontrakt jeg lavede. Jeg tror at det er meget vigtigt, at man får et realistisk bud på, hvordan en kontrakt reelt skal se ud. Hvis du som medlem sender din kontrakt til gennemlæsning hos HSF, så ved du at alt i din kontrakt foregår efter bogen. Nogle gange har jeg set og hørt om kontrakter, som er helt hen i vejret for unge. Så det har bare ekstremt meget værdi at få sin kontrakt til gennemlæsning.

Derudover observerede jeg, da jeg var en del af ungdomslandsholdet i den sidste tid, hvordan nogle unge spillere ikke kendte HSF, eller i hvert fald ikke benyttede sig af muligheden. Det vil jeg gerne lave om på. Jeg vil gerne bevise at Håndbold Spiller Foreningen kan en masse ting, og kan og vil rådgive håndboldspillere om mange forskellige emner. Jo mere du rækker ud, jo mere får du igen.”