PORTRÆT - JANNICK MAZUR

Jannick Mazur er 36 år, og bor til daglig i Roskilde. Han er tidligere professionel håndboldspiller, og har spillet i Århus Håndbold, HK Malmö, Viborg HK, Team Helsinge og GOG. Jannick har en HD i strategi og ledelse, og er i gang med at tage en Master i Business Development, som han læser på CBS i København. Ved siden af den civile karriere er Jannick bestyrelsesmedlem i Håndbold Spiller Foreningen.

”Lige nu er jeg dog imellem jobs. Jeg har arbejdet i Danske Bank i 12 år, og har for nyligt sagt op. Så jeg er ved at finde ud af hvad det næste job skal være. Så lige nu slapper jeg af, jeg er bl.a. hoppet med på padel tennis bølgen. Det passer perfekt til en gammel håndboldskulder der knager.” fortæller Jannick og griner.
 

Fortæl om det bedste/værste da du var professionel håndboldspiller?

”Det bedste var at tage på arbejde, og så have det utrolig sjovt med holdkammerater, der brændte lige så meget for det som jeg selv gjorde. Det værste var at man ikke havde fri i weekenderne. Det er meget rart at have fri i weekenderne nu.”
 

Hvad er det største der er sket i din karriere?

”At have vundet pokalturneringen med Århus Håndbold i 2012 er noget af det jeg husker bedst. Og så har jeg 3 A-landsholds kampe på CV’et. Derudover har jeg brugt en masse tid på strandhåndbold, som jeg synes var helt vildt sjovt. Jeg var på strandhåndbold landsholdet i 5-6 år. Og ellers husker jeg tilbage på ungdomslandsholds turene, det var altid store oplevelser som var helt vildt sjove at være med til.”
 

Du stoppede ret tidligt din professionelle karriere – hvorfor?

”Det var en blanding af tre ting: det ene var at jeg fik problemer med min skulder, den anden at jeg fik et barn og derfor gerne ville have fri i weekenderne. Den tredje var at jeg gerne ville prioritere min karriere i erhvervslivet. Jeg begyndte ret tidligt at gøre mig tanker om livet efter håndbold. Noget af min motivation for at være med i bestyrelsen er bl.a. at hjælpe håndboldspillere til at tænke på uddannelse og job så tidligt som muligt. Jeg startede f.eks. allerede med at arbejde deltid i banken da jeg var i starten af 20’erne, ved siden af håndbold og min HD-uddannelse." 
 

Fortæl om arbejdet i Håndbold Spiller Foreningens bestyrelse.

Jeg har været med i 7-8 år, hvor jeg kom med som relativt ung, mens jeg stadig spillede håndbold. Vi har et par møder om året, hvor vi som bestyrelsesmedlemmer hører om hvad der foregår på kontoret, samtidig med at vi får mulighed for at give input. De aktive spillere kan give input ud fra hvad de høre fra deres holdkammerater på klub- og evt. landshold, mens os medlemmer der ikke er aktive mere, giver input om, hvad vi hører fra venner og bekendte der stadig befinder sig aktivt i håndboldmiljøet, hvad end det er som spiller eller træner. Ellers prøver jeg personligt at give lidt input ud fra et økonomisk perspektiv, fordi det er der jeg har mine styrker.”
 

Hvorfor valgte du at blive i bestyrelsen efter at du stoppede din aktive karriere?

”Kontinuitet. Det er vigtigt at have nogen med som har siddet der et par år. Jeg tror det er sundt for bestyrelsen at have både aktive og tidligere aktive spillere i bestyrelsen. Der må bare ikke blive for mange medlemmer, der ikke længere er aktive spillere. Det er vigtigt at der er nok aktive der tager et medansvar i bestyrelsen.”
 

Hvilke mærkesager betyder mest for dig i dit arbejde i bestyrelsen?

”At sikre job og uddannelse til elitehåndboldspillerne, og dermed bibeholde et stærkt samarbejde med 4player. Som professionel er det rart også at have noget andet at fokusere på. Hvis man har en svær periode i klubben, uanset om det er fordi man taber, er skadet eller lignende, så er det vigtigt at kunne blive udfordret på en anden måde og få nogle andre succeser.  Lige så vigtigt er det at møde nogle andre mennesker som ikke udelukkende tænker på håndbold. Det er samtidig vigtigt for mig, at vi har en stærk økonomi, til at opretholde den stærke forening som vi har. Det er nødvendigt at der er en fælles stemme på vegne af spillerne.”