Stine Jørgensen er Årets Landsholdsspiller 2015/2016

Kollegaerne i Primo Tours Ligaen, 1. division og blandt de udlandsprofessionelle har stemt på Årets Kvindelige Landsholdsspiller 2015/16, og de fleste satte deres kryds ud for landsholdets nummer 28, Stine Jørgensen.

6. juni 2016

Vinderen af Årets Kvindelige Landsholdsspiller 2015/2016 blev Stine Jørgensen med 41 % af stemmerne. Om hæderen siger en rørt vinder selv:

”Det er kæmpe stort! Det er jo bare stort, når det er ens kollegaer, der peger på en til sådan en pris. Det er et ekstra klap på skulderen. Det er selvfølgelig noget jeg er virkelig glad for, og jeg vil gerne give en kæmpe stor tak til kollegaerne. Jeg er meget taknemmelig,” siger Stine Jørgensen og prøver at give sit bud på, hvad der har fået kollegaerne til at pege på hende i år:

”Jeg har fået meget ansvar under Klavs (Bruun Jørgensen, landstræner, red.) og har udviklet mig rigtig meget under ham. Især det her med at blive meget direkte i angrebsspillet men også at blive mere kontant i forsvarsspillet,” slutter Årets Kvindelige Landsholdsspiller.

Stine Jørgensen har inden dagens kamp mod Portugal spillet 94 landskampe og scoret 263 mål. Både hendes første og seneste landskamp har været på udebane mod Tyrkiet. Det hele startede for små seks år siden, da Danmark spillede en sensommerkamp i Samsun, d. 24. september 2010, tre uger efter Stines 20-års fødselsdag.

Det blev ikke deltagelse ved EM på hjemmebane i 2010, men derefter har Stine Jørgensen været fast inventar på landsholdet og deltaget i alle fem slutrunder siden da. Specielt den seneste, VM på hjemmebane i december, var en personlig succes med 48 scoringer, der næsten var en fordobling af de 25 mål, der var bagspillerens hidtidige bedste slutrundescore. Landstræner Klavs Bruun Jørgensen har et bud på, hvorfor det netop er Stine Jørgensen, der er blevet valgt som Årets Kvindelige Landsholdsspiller:

”Stine er trådt mere og mere i karakter som en spilstyrer på holdet. En ting er, at hun er blevet rykket ind og spille meget mere playmaker, end hun har været vant til, men hun er også begyndt at vise tegn på, at hun er en rigtig general. Jeg synes, at hun i rigtig mange situationer er gået forrest og har gjort alt, hvad hun kunne for at hjælpe holdet fremad. Derfor er det også fuldt fortjent, at hun er blevet kåret til Årets Kvindelige Landsholdsspiller,” siger landstræneren.

I forbindelse med søndagens afsluttende EM-kvalifikationskamp mod Portugal modtager Stine Jørgensen prisen, der bliver overrakt af Torben Vinther, bestyrelsesmedlem i Håndbold Spiller Foreningen, DHF’s formand Per Bertelsen, Brand Manager i KPK, Charlotte Lodberg Winther og filialdirektør John Povlsen fra Arbejdernes Landsbank.

Tillykke til Stine Jørgensen!