PORTRÆT - KRISTINA JØRGENSEN

Kristina Jørgensen er 24 år, og er næstformand i Håndbold Spiller Foreningen. Hun spiller til daglig i den franske klub Metz Handball, hvor Kristina har skrevet under på en aftale frem til 2024. I sommers færdiggjorde hun en bachelor i erhvervsøkonomi, som hun læste på Aarhus BSS. 

”Jeg er nu i gang med en kandidat i strategisk kommunikation, også på BSS i Aarhus. Nu har jeg en bachelor, og forhåbentlig i fremtiden en kandidat som jeg altid kan falde tilbage på. Jeg kan godt lide at arbejde med kommunikation og det ledelsesmæssige i det.”

Kristina danner par med Frederik, og sammen har de hunden Eddie. I sommers flyttede de til Metz, hvor de i fællesskab er i gang med at lære fransk.


Fortæl om det bedste og det værste ved at være professionel håndboldspiller

”Det bedste er klart at leve af sin hobby! Og alle de venskaber håndbolden har givet mig i løbet af årene. Det værste er at man har begrænset frihed. Man har ikke lige mulighed for at være spontan og gøre alle mulige ting. Den fritid du har, bruger du på at optimerer din træning. Du kan ikke lige tage en lørdag ud, og bruge på hvad du har lyst til."


Hvad drømmer du om i din håndboldkarriere?

”På landsholdet er det at vinde medaljer for Danmark og komme til OL. Generelt få nogle gode oplevelser ved at spille på landsholdet. På klubhold er det at vinde det franske mesterskab, og spille med hvor det er sjovt i Champions League, for at se om vi kan komme videre til de helt store kampe.”


Hvornår blev du en del af bestyrelsen? Hvordan foregik processen?

”Det er 2 år siden. Daværende direktør Michael Sahl kontaktede mig, fordi Ann-Grete Nørgaard havde anbefalet mig til bestyrelsen. Og nu er jeg næstformand.”


Hvorfor er Håndbold Spiller Foreningen vigtig for elitehåndboldspillere?

”Det er virkelig vigtigt at vi har en god forening til at varetage vores interesser. Det er vores fagforening, som sikrer at hvis der kommer sager man ikke selv kan løse, så ved man at man har et godt bagland. Det er præcis det Håndbold Spiller Foreningen kan, at være os håndboldspilleres forsikring for at alt foregår som det skal. Der er mange ting man ikke selv har information eller viden omkring i forhold til kontrakter osv. Så er det rart at have nogle specialister som man ved gør hvad de kan for at sikrer en de bedste forhold.”


Hvorfor valgte du for et par år siden at blive en del af Håndbold Spiller Foreningens bestyrelse?

”Jeg vil gerne hjælpe hvor jeg kan. Det er et stort arbejde HSF gør, og hvis jeg kan hjælpe ved at være med i bestyrelsen og være med til møder i løbet af året, og fortælle mit syn på forskellige sager, hvordan det går på landsholdet eller andre ting, så vil jeg hjertens gerne gøre det.”


Hvilke mærkesager betyder mest for dig i dit arbejde i bestyrelsen? Hvad vil du gerne kæmpe for?

”For mig er det vigtigt for mig, at de unger føler at det er sikkert for dem at skrive kontrakter. Hvis der er det mindste, så er der en fagforening som kan hjælpe. Men også i de sager hvor klubber er ved at gå konkurs, så ved man at man har en fagforening i ryggen, som hjælper når det virkelig brænder på. Så er det også fedt når man skal have en hverdag til at hænge sammen, at der findes 4player som kan hjælpe og vejlede, så håndboldspillere også kan få en uddannelse ved siden af.”