Dansk førsteplads ved VM-optaktsturnering

Det danske herrelandshold fik fuldt udbytte af strabadserne ved Totalkredit Cup i weekenden hjemme i Danmark, hvor Ulrik Wilbeks tropper med tre sejre på stribe sikrede sig et glimrende udgangspunkt til den kommende VM-slutrunde i Spanien.

Pressemeddelelse, 7/1-2013

Som led i optakten til den kommende VM-slutrunde i Spanien deltog det danske herrelandshold i håndbold i Totalkredit Cup, hvor Danmark skulle op imod Tunesien, Makedonien og Slovenien. Alle tre kampe kastede sejre af sig, hvorfor Wilbek og co. fik den bedst mulige optakt til VM.

Danmark lagde fredag aften ud med en sejr på 30-29 over Tunesien i Skjern Bank Arena, hvor det danske forsvar ikke så alt for prangende ud. Casper Ulrich Mortensen, Mikkel Hansen og Hans Lindberg bidrog hver med fem scoringer i en kamp, som ved pausen lidt overraskende lå til de tunesiske gæster, der havde snuppet en føring på 16-15. Men i en temperamentsfyldt anden halvleg, hvor Jesper Nøddesbø modtog sin tredje udvisning og dermed et rødt kort, formåede danskerne at komme stærkt tilbage, og sikrede sig sejren på de omtalte 30-29.

Lørdag gjaldt det mødet med Montenegro i Aalborg Gigantium, og her var der langt mere overlegenhed fra de danske værter. Med Hans Lindbergs otte scoringer som udgangspunkt blev de stakkels montenegrinere kørt rundt i manegen, især i første halvleg, som endte med hele 18-7 til Danmark. Anders Eggert bidrog med fem scoringer, mens Nikolaj Markussen og Lasse Svan Hansen begge scorede fire gange i en kamp, der komfortabelt endte med 38-21 til Danmark.

Søndag var det Mikkel Hansens tur til at træde i karakter som topscorer, da Slovenien blev besejret med 35-30 i NRGi Arena i Aarhus i finalen. Her tog de danske VM-drenge afsked med hjemmepublikummet ved at levere en fin præstation efter 14-12 ved pausen. Mikkel Hansen kom på tavlen syv gange, Anders Eggert seks gange, mens René Toft Hansen lavede fem af slagsen.

Dermed vandt Danmark uden det store besvær Totalkredit Cup 2013, og fik ligeledes dermed gennemført en glimrende optakt inden turen går til Sevilla og VM. Truppen til VM-slutrunden i Spanien bliver udtaget mandag den 7. januar klokken 14.00 på et pressemøde på Scandic City i Aarhus.