VM sølv til herrelandsholdet

Herrelandsholdet cementerede sin plads i verdenseliten.

Pressemeddelelse, 28/1-2013

Ved VM i Spanien havde det danske herrelandshold begejstret alt og alle med tempofyldt og seværdigt spil, og samtidig ryddet al modstand af banen i gruppespillet. De flotte takter fortsatte i knockoutfasen, hvor Ungarn og Kroatien blev besejret på overbevisende facon i henholdsvis kvart- og semifinalen. I finalen, der blev spillet i Palau Sant Jordi i Barcelona, ventede hjemmebanefavoritterne fra Spanien. Spanien havde kvalificeret sig til finalen qua en sikker sejr over turneringens positive overraskelse fra Slovenien.

Finalen blev desværre aldrig den kamp og oplevelse, som det danske mandskab eller tilskuere havde drømt om. Dertil viste det spanske mandskab sig for stærkt på dagen. Med en solid og bevægelig forsvarsmur, formåede de spanske spillere at dræbe tempoet i det danske angrebsspil, samtidig med en håndfuld bolderobringer resulterede i hurtige kontrascoringer sat ind af de spanske fløjspillere Valero Rivera og Victor Tomas. Pauseføringen på 18-10 til Spanien blev hurtigt udbygget i indledningen af anden halvleg, hvilket skyldes, at det danske mandskab havde en kollektiv offday. Da hjemmeholdet, og i særdeleshed målmand Arpad Sterbik, samtidig ramte en af de dage, hvor alt lykkedes, blev det til en regulær øretæve til Landin & Co. på 35-19.

Topscorer for de danske hold i VM finalen blev Kasper Søndergaard og Henrik Møllgaard med hver fire mål.
Skuffelsen var stor at læse i øjnene på spillerne, da de fik overrakt sølvmedaljerne af kronprinsesse Mary, hvilket er fuldt forståeligt med finalekampen in mente. De danske spillere har dog god grund til at være stolte over den præstation, de har leveret de seneste tre uger på de spanske breddegrader.

Direktør i Håndbold Spiller Foreningen Michael Sahl Hansen udtaler:
- De danske drenge har endnu engang cementeret sin plads i toppen af verdenseliten, og en VM sølvmedalje er unægtelig noget af en merit at tilføje CV’et, også selvom det smagte af guld undervejs i turneringen. De medier, der ikke kan glæde sig over en VM sølvmedalje, og over at være blevet forkælet med flot håndbold i otte ud af ni kampe, er enten for godt vant, eller også totalt blottet for realitetssans. Skam jer, og glæd jer over sølvmedaljen, selvom finalekampen ikke blev det brag vi havde håbet på!

Topscorer, All-Star team og mest værdifulde spiller
For anden gang i træk var det en dansker, der blev hædret som VMs målkonge. Mikkel Hansen tog sig af titlen i 2011, mens det var Anders Eggert, der skød sig til tops denne gang med 54 mål, fire mål mere end kroatiske Ivan Cupic. Noget overraskende var der ikke blevet plads til Eggert på All-Star holdet, her blev Hans Lindberg og Niklas Landin udnævnt.

Hele All-Star holdet ser således ud: 
Målmand: Niklas Landin, Danmark
Venstre fløj: Timur Dibirov, Rusland
Venstre back: Alberto Entrerrios, Spanien
Playmaker: Damagoj Duvnjak, Kroatien
Højre back: Laszlo Nagy, Ungarn
Højre fløj: Hans Lindberg, Danmark
Stregspiller: Julen Aguinagalde, Spanien
Mikkel Hansen blev desuden hædret som VMs mest værdifulde spiller.

Der er allerede nu lagt op til gevaldig revanche, når der i 2014 skydes hul på EM i Danmark, her vil de rød/hvide drenge være favoritter til, at genvinde europamesterskabet.