Hans Lindberg og HSV Hamburg Champions League vindere

Søndag aften i Lanxess-Arena i Köln var der dækket op til finalekamp i Champions League mellem HSV Hamburg med Hans Lindberg på holdet og mægtige FC Barcelona med Jesper Nøddesbo på holdkortet.

Pressemeddelelse, 3/6-2013

Kampen blev en flot propaganda for håndbolden med stærkt forsvarsspil, imponerende enkeltmandspræstationer og en nervepirrende afslutning.

Der skulle forlænget spilletid til for at finde en vinder, for selvom HSV Hamburg i slutfasen var foran med fire mål, så lykkedes det Nøddesbo & Co, at få udlignet til 25-25. Barcelona havde endda chancen for at vinde i ordinær spilletid, men Johannes Bitter reddede afslutningen fra Siarhei Rutenka i de døende sekunder. 

Det blev Hans Lindberg, som med det afgørende 30-29-mål på straffekast, der afgjorde løjerne, så Hamburg spillerne kunne kaste sig i armene på hinanden, mens Barcelona spillerne måtte se skuffede til. Lindberg scorede seks mål i finalen, mens Nøddesbo bidrog med tre scoringer for Barcelona. Det er første gang, at HSV Hamburg vinder den største klubturnering i verden.

Hans Lindberg blev desuden kronet som ny målkonge i Champions League med imponerende 101 mål, hvilket var seks mål mere end Barcelonas Siarhei Rutenka. Anders Eggert endte på tredjepladsen på topscorerlisten med 75 scoringer. Lindberg overtog topscorertitlen fra en anden dansker, nemlig Mikkel Hansen, der sidste sæson kunne lade sig krone med 98 mål for AG København.