Når eliteatleter trækker i arbejdstøjet tilfører de erhvervslivet værdi

Elitesporten udvikler ikke kun vindere til internationale mesterskaber. Eliteatleter er også efterspurgte hos erhvervslivet, hvor deres målrettede og resultatorienterede arbejdstilgang er en efterspurgt vare. Nyt samarbejde linker udøver og virksomhed.

Pressemeddelelse, 18/3-2013

Et nyt samarbejde, som bliver lanceret i dag mellem Job4player, Adecco og Team Danmark gør det endnu nemmere for topatleter med de rette kompetencer og virksomheder at finde hinanden. 
 
’Elitesportens Karrierepartnere’, som det nye samarbejde hedder, er et nyt setup, der skal styrke brobygningen mellem elitesport og erhvervsliv. Karriere- og uddannelseskonsulent i Team Danmark, Nicolaj Holmboe, forventer sig meget af det nye tiltag:
 
- Med ’Elitesportens Karrierepartnere’ får erhvervslivet én enkelt indgang, de kan benytte, når de vil rekruttere topatleter som medarbejdere. Tilsvarende får atleterne et sted, de kan henvende sig, hvis de har behov for at blive matchet med en virksomhed. Tidligere arbejdede Team Danmark, Adecco og Job4player parallelt. Nu har vi en fælles strategi og samarbejder om at styrke vores service og tilbud til erhvervslivet og til landets bedste atleter, siger Nicolaj Holmboe.
 
Nykredit er et eksempel på en stor dansk virksomhed, der gennem flere år har rekrutteret medarbejdere blandt danske topatleter. Roerne Fie Udby Erichsen, der vandt OL-sølv i London, og Morten Jørgensen, der er indehaver af både en OL-guld og en OL-bronze, er eksempler på topatleter, som har tilført Nykredit merværdi gennem deres arbejdsindsats. Funktionschef hos Nykredit Servicecenter, Annette Frost, har gennem de seneste år haft stor succes med at rekruttere eliteatleter som medarbejdere.
 
- Atleterne er som regel i fuld gang med deres sportskarriere, når vi får dem ind ad døren – så vi ansætter dem sjældent på fuld tid til at starte med. Til gengæld har de evnerne til at planlægge, arbejde målrettet og levere kvalitet. Og så kommer de med god energi og et stærkt drive, som smitter. Internt giver det også stor værdi, når vi følger vores Nykredit-kolleger ved EM, VM og OL, siger Annette Frost.
 
Det nye partnerskab betyder også, at eliteatleterne får nye og bedre redskaber, når de skal søge job sideløbende med – og efter – sportskarrieren. De godt 3000 eliteatleter, som kan trække på det nye samarbejde, får eksempelvis adgang til karriere- og kompetencegivende forløb hos Adecco og adgang til Job4players unikke CV-database, hvilket i fællesskab styrker eliteatleterne i jagten på det næste mål – en karriere uden for sportens verden. 
 
- Adecco har flere års erfaring fra det globale partnerskab med IOC omkring at sikre den bedste overgang fra sportskarrieren til erhvervskarrieren for eliteatleterne. Vi glæder os til det nye samarbejde med udvidet fokus på danske eliteatleter, som udover deres vindermentalitet også har tradition for at være veluddannede, siger Susan Nørgaard, Head of Sales & Marketing hos Adecco.
 
Direktør i Job4player, Rasmus N. Haagensen, ser frem til at kompetencer og erfaringer på job- og uddannelsesområdet bliver forenet. 
 
- Med det nye setup får vi mulighed for at tilbyde medlemmer af udøverforeningerne og udøvere under Team Danmark den bedst tænkelige jobrådgivning. For udøvernes skyld og for samfundets skyld, skal vi sikre, at deres unikke kompetencer omsættes til topresultater i offentlige og private virksomheder. For at realisere dette har vi brug for flere dedikerede partnere fra erhvervslivet, som har øje for, at vindertyper kan skabe merværdi, udtaler direktør i Job4player, Rasmus N. Haagensen.
 
OL-bronzevinder fra letvægtsfireren, Kasper Jørgensen, er netop blevet færdiguddannet som civilingeniør fra DTU. Kasper har et erklæret mål om at vinde medalje ved OL i Rio i 2016, så der går endnu nogle år, inden han kan dedikere sig helt til sin erhvervskarriere. Indtil da skal erhvervs- og elitesportskarriere balancere, og Kasper Jørgensen er nu den første atlet, der trækker på ’Elitesportens Karrierepartnere’.
 
- Efter min kontakt med Team Danmark oprettede jeg hurtigt et CV i Job4players CV-database. Herefter har jeg været til et par møder hos Adecco, som tilrettelægger et outplacement-forløb for mig, som forhåbentlig resulterer i relevante jobmuligheder. Jeg glæder mig til et nyt kapitel i livet, hvor jeg kan gøre en forskel for en virksomhed, samtidig med at jeg konkurrerer på højeste internationale niveau, siger Kasper Jørgensen.
 
Fakta:
- Lanceringen af partnerskabet finder sted mandag den 18. marts kl. 14.00 – 16.00 på Børsen.
- Virksomheder som ønsker at blive en del af Elitesportens Karrierepartnere skal kontakte Nicolaj Holmboe, karriere- og uddannelseskonsulent i Team Danmark, mobil nr.: 20 40 30 93
 
Yderligere kommentarer:
Nicolaj Holmboe, karriere- og uddannelseskonsulent i Team Danmark, mobil: 20 40 30 93
Annette Frost, funktionschef i Nykredit Servicecenter, tlf.: 44 55 99 53
Susan Nørgaard, Head of Sales & Marketing hos Adecco, mobil: 23 23 17 24
Rasmus N. Haagensen, direktør i Job4player, mobil: 22 26 00 44
Kasper Jørgensen, OL-roer og civilingeniør, mobil: 28 11 14 24