Dobbeltopgør mod Rumænien giver to sejre til håndboldkvinderne

Weekenden bød på to testkampe og to sejre mod Rumænien op til VM i Serbien, der starter om 10 dage.

Nyhed, 25/11-2013

Lørdagens kamp i Sønderborg endte 23:22 efter 9:13 ved pausen og den rumænske føring var helt fortjent. Med et dansk spil der var præget af tekniske fejl og manglende evne til at få spillet til at flyde, var det nemt for rumænerne at udnytte sine chancer og efter 10 minutter var gæsterne foran 8:3. Jan Pytlick prøvede med en time-out, men Danmark kunne fortsat ikke få spillet til at fungere og rendte da også ind i nogle dumme udvisninger, der gjorde det nemt for Rumænien at beholde overtaget.

I anden halvleg hævede målvogter Cecilie Greve og forsvaret deres niveau og da trænerstaben samtidig så rigtig ved at sende Jane Schumacher på banen, fik Danmark vendt spillet, så det nu var danskerne der var ovenpå. Gæsterne gik helt i stå og kom aldrig tilbage i kampen.

Stine Jørgensen blev dansk topscorer med syv mål, mens Cristina Georgiana Neagu endte med fem for Rumænien.

Dagen efter var der mulighed for revanche for rumænerne, denne gang i Horsens. Kampen udviklede sig på samme vis med en dårlig dansk start. Ved stillingen 3:7 skiftede Pytlick så hele bagkæden ud og dette gav pote og der kom styr på det danske spil. Så på trods af den dårlige start var Danmark i stand til at gå til pausen med en føring på 12:10.

Efter pausen fortsatte Jane Schumacher det flotte spil fra første halvleg og viste at Jan Pytlick så rigtigt, da han udtog hende som erstatning for Lotte Grigel. På trods af stor rotation i anden halvleg, hvor de fleste spillere kom på banen, var Danmark i stand til at holde niveau og sidste ende stod holdet med en sejr på 26:21 og på trods af en sløv start, viser Danmark positive takter kort tid før VM går i gang.

Topscorerne i kampen blev Ann Grete Nørgaard med seks mål og Luciana Marin med fire.