Kun én uge til frist for at søge uddannelse på kvote 2

Der er frist på kvote 2 kl. 12 den 15. marts. Det har relevans for dig, hvis din studentereksamen, HF eller lignende ikke giver dig direkte adgang til den videregående uddannelse, du drømmer om.

Nyhed, 8/3-2013

Der er sidste frist for ansøgninger på kvote 2 den 15. marts kl. 12, hvor mange uddannelser kigger mindre på karaktergennemsnit end ved ansøgninger på kvote 1 til sommer (5. juli kl. 12). Det kan især have relevans for dig, der dyrker sport på eliteplan, og som kan udnytte de specielle kompetencer, du besidder.

Nogle uddannelser, fx journalistuddannelserne i Odense og Århus, optager kun i kvote 2 med sidste frist 15. marts, mens andre uddannelser optager mange studerende på kvote 2 – fx idræt og sundhed på Syddansk Universitet i Odense, hvor 80 % af ansøgerne optages i kvote 2, og lægestudiet på samme universitet, hvor 50 % bliver optaget i kvote 2. 

Man kan stadig komme ind på mange uddannelser med et lavt gennemsnit fra studentereksamen og HF, men især i Københavnsområdet er det blevet sværere at blive optaget med et lavt gennemsnit, fordi mange unge vil studere i København. Det er væsentligt nemmere de fleste andre steder i landet.

Husk at du fremover kun kan søge optagelse på en videregående uddannelse via det online ansøgningssystem på optagelse.dk.

Studér online
Med Study4player Online Academy tilbydes en række uddannelser desuden online. Det giver dig stor fleksibilitet og sikrer, at du kan få passet din uddannelse ind sammen med din sportskarriere. 

Uddannelserne, der udbydes online, er: 

•    HD erhvervsøkonomi på Syddansk Universitet
•    HF enkeltfag på VUC Sønderjylland
•    International handel og markedsføring på Erhvervsakademi Aarhus
•    Jura på Syddansk Universitet
•    Lærer på UC Syddanmark
•    Sport Management på UCN, Aalborg

Læs mere her og se uddannelsernes online DNA her.

Ønsker du at vide mere om uddannelserne under Study4player Online Academy, kan du kontakte koordinator for onlineuddannelserne, Jesper Thorup, på telefon 61 71 31 99 eller mail jesper.thorup@spillerforeningen.dk.

Hjælp og rådgivning?
Hvis du vil have hjælp og råd angående din kvote 2-ansøgning, så kontakt Study4players rådgivere på 65 50 22 72 eller mail s4p@spillerforeningen.dk.