Karabatic idømt karantæne for matchfixing

Den franske håndboldstjerne Nikola Karabatic har fået seks spilledages karantæne som følge af, at han er blevet kendt skyldig i matchfixing.

Nyhed, 6/2-2013

Nikola Karabatic og seks andre spillere er blevet idømt seks spilledages karantæne grundet deres involvering i den omdiskuterede franske matchfixing-skandale, som har kørt siden september 2012. Det meddeler det franske håndboldforbund tirsdag aften på deres hjemmeside.
 
Efter det franske storhold Montpellier tabte 31-28 til bundholdet Cesson-Sevigne i maj sidste år, blev en række Montpellier-spillere anholdt i september og anklaget for at have sat penge på, at deres klub skulle tabe kampen. Det skete efter, at Montpellier allerede var blevet franske mestre. 
 
Det franske håndboldforbund er kommet frem til, at der sammenlagt er blevet sat 87.880 euro, svarende til godt 655.000 danske kroner, på kampen. Det er omkring 40 gange så meget, som der normalt bliver spillet på lignende kampe. De syv spiller, som alle spillede for Montpellier på daværende tidspunkt, er nu blevet fundet skyldig i direkte eller indirekte, at have placeret væddemål på resultatet af kampen. Karabatic har afvist, at han selv har sat penge på kampen, men har til gengæld indrømmet, at hans kæreste har gjort det.
 
Karabatic, der ikke længere er hos Montpellier, spiller nu for Aix en Provence sammen med hans bror Luka, som ligeledes er involveret i skandalen. 
 
Da karantænedommen kun udgør de sportslige konsekvenser, kan Karabatic og de seks andre spillere risikere op til fem års fængsel, samt bøder på op til 75.000 euro.