Efter en nedsabling af Kina og en arbejdssejr over Japan er Danmark parat til Algeriet.

Nyhed, 9/12-2013

Danmark vs. Kina 44:21 (19:13)

Danmark vs. Japan 29:25 (13:13)

Jan Pytlick og håndboldkvinderne åbnede VM lørdag, da de mødte Kina. Danmark var forinden udnævnt til storfavorit og levede i den grad op til dette. Danmark kom foran efter bare to minutter og afgav ikke denne resten af kampen. Efter 16 minutters spil måtte Ann Grete Nørgaard desværre udgå efter et vred på foden, der gav en forstuvning. På dette tidspunkt var stillingen 8:5 og kvalitetsforskellen var endnu ikke kommet til udtryk på måltavlen. Dette ændrer sig i den sidste halvdel af første halvleg. Efter 20 minutter er stillingen 12:7 og ved pausen er Danmark foran 19:13. I anden halvleg kollapser det kinesiske hold fuldstændigt og syv minutter inde i anden halvleg har Danmark opbygget en 12-målsføring. I de sidste 18 minutter af kampen scorer kineserne bare et enkelt mål – i samme periodesætter Danmark 16 kasser ind. Danmarks topscorere blev Jane Schumacher og Kristina Kristiansen, der begge scorede seks gange.

I den næste kamp mod Japan søndag aften fik Danmark en del mere modspil. Holdene fulgtes ad i en meget lige første halvleg, hvor ingen af holdene formåede at skabe et forspring. Danmark havde ellers et godt kontraspil og udnyttede japanernes fejl flot. Jævnbyrdigheden fortsatte i anden halvleg, hvor Danmark ellers kom aggressivt ud og scorede fem gange på ti minutter. Men endnu engang fulgte Japan med og stillingen var 18:18. En japansk udvisning hjalp Danmark til at komme foran 21:18 og herefter beholdte Danmark overtaget i kampen, da holdet ganske enkelt havde et større fysisk overskud. Et udmattet japansk forsvar var nu meget nemmere at komme igennem og dette var med til sikre den danske sejr. Danmarks topscorere blev Kristina Kristiansen med 10 kasser og Line Jørgensen der scorede otte gange.