SKAT på besøg hos klubberne.

Sig nej til sorte penge, du har også et ansvar som spiller!

Pressemeddelelse, 15/5-2014

Kære medlemmer af Håndbold Spiller Foreningen

Som vi tidligere har informeret om, er SKAT i gang med projekt "Professionelle idrætsklubber". Projektet skal vejlede og kontrollere de enkelte klubber vedrørende lønudbetalinger, skattefri godtgørelser, transferindtægter og udgifter generelt. Det bringer Jyllands-Posten i dag en artikel om, læs mere HER.

Sig NEJ til sorte penge – det er dit ansvar!
Vi vil derfor igen opfordre vores medlemmer til ikke at modtage uberettigede kørselspenge, sorte penge osv. Sig fra overfor den slags aflønning, og kontakt Håndbold Spiller Foreningen, hvis du bliver tilbudt den slags aflønning, også selvom du allerede har en aftale, der ligger i en gråzone eller som du er i tvivl om. 

Du har selv et ansvar for at sige fra og det er ikke nogen legitim undskyldning, at du ikke kender til reglerne, eller du er blevet vejledt af klubbens rådgiver. Det er dig, som modtager af de uberettigede indtægter/godtgørelser, der løber risikoen, og det er dig som kommer til at betale regningen i sidste ende. Det bevidner artiklen fra Jyllands-Posten også om. I Håndbold Spiller Foreningen er vi også bekendt med flere skattesager, hvor SKAT gør krav på store summer overfor spillere. Det er ikke mere ”Peter og ulven”, det er virkelighed, så opfordringen er derfor: ”Sig nej” og indrapporter det til os. 

Helt grundlæggende er det moralsk forkert, at sige ja til sorte penge eller snyd med kørselspenge, samtidig ødelægger det konkurrencevilkårene i håndboldbranchen, da der ikke konkurreres på lige fod klubberne imellem. Sig nej til sorte penge, du har også et ansvar som spiller!

Er du i tvivl om reglerne, så kontakt Håndbold Spiller Foreningen på 33 12 11 28 eller kontakt@haandboldspiller.dk.