Henrik Møllgaard er ny formand i Håndbold Spiller Foreningens bestyrelse

Under EM-slutrunden i januar proklamerede Henrik Møllgaard at have en holdning til alt. Denne engagerede tilgang får han nu endnu mere brug for end tidligere, da den garvede landsholdsspiller går fra menigt bestyrelsesmedlem til formand i Håndbold Spiller Foreningens bestyrelse.

Den 39-årige håndboldspiller behøver for mange ingen introduktion. Med 216 kampe for Håndboldherrerne, 17 sæsoner i den danske liga og klubber som Skjern Håndbold, PSG og Aalborg Håndbold på CV’et, er Henrik Møllgaard en markant profil i Dansk Håndbold. Han overtager posten fra Bo Spellerberg, som efter over 16 år i Håndbold Spiller Foreningens bestyrelse, har valgt at udtræde, da en mulighed som cheftræner i København Håndbold bød sig. En beslutning som blev modtaget med blandede følelser af Håndbold Spiller Foreningens direktør, Torben Vinther:

”Bo har været en uundværlig del af arbejdet i Håndbold Spiller Foreningen i rigtigt mange år, og han har en stor del af æren for, hvor langt vi er kommet i den periode. Med sin store indlevelse i sagerne og en ukuelig vilje til at stille sig selv forrest for at hjælpe andre, kommer han til at blive savnet fremover. Samtidig glæder vi os naturligvis over, at han har fået en mulighed, han ikke kunne sige nej til, og det er kun naturligt, at der på et tidspunkt starter et nyt kapitel. Der skal på alle spillernes vegne lyde en kæmpe tak for indsatsen og held og lykke i fremtiden. Vi håber på, at vi i det samlede Håndbold Danmark får glæde af dig i mange år fremover”.

Om den nye formand siger Torben Vinther: ”Selvom skoene bliver store at fylde ud efter Bo, finder man næppe en mere kvalificeret afløser end Henrik Møllgaard. Hans kompetencer på banen taler for sig selv, men det er hele mennesket bag, der gør ham til noget særligt. Med en enorm erfaring lige fra foreningslivet til den absolutte elite, er der kommet en stærk og nuanceret forkæmper for spillerne ud i den anden ende.  En spiller, der ikke alene har en mening, men også føler sig forpligtet til at gøre den gældende. Møllgaard har allerede været med i en del år, og jeg glæder mig rigtig meget til både at fortsætte og udbygge samarbejdet i sikker forvisning om, at spillernes vilkår fortsat er i gode hænder”.

Henrik Møllgaard glæder sig til sin nye rolle:
”Efter en del år som bestyrelsesmedlem, og et godt indblik i de sager og problemstillinger som lander på vores bord, er jeg sikker på, at vores tilstedeværelse og stemme er evigt relevant og afgørende, i en sport som er under konstant forandring. At kunne fortsætte med at arbejde for bedre betingelser for spillere og fællesskabet i denne fantastiske sport, gjorde det et let valg at takke ”ja” til posten som ny formand i Håndbold Spiller Foreningen. Bo Spellerberg slæbte mig med som ”føl” for år tilbage, og jeg er utrolig glad for at kunne fortsætte i hans spor. Først som KIF Kolding spiller, bestyrelsesmedlem, landsholdsspiller, og nu formand i HSF. Jeg har meget at takke Bo for i mit håndboldliv, han vil altid være et forbillede. Det arbejde som Bo har udrettet og videreført som formand, er meget afgørende for den store stemme, vi som forening har fået både i ind- og udland.”

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix