Hansen, Landin og Svan på Europas TOP 7

Hansen, Landin og Svan på Europas TOP 7

1. juni 2017:

Den danske landsholdstrio Mikkel Hansen, Niklas Landin og Lasse Svan Hansen var alle blandt spillernes udvalgte favoritter på deres respektive positioner, da EHPU TOP 7 for sæsonen 2016/2017 skulle udvælges.

- For første gang har de europæiske håndboldspillere stemt på årets hold, og vi er stolte af, at kunne offentliggøre navnene på spillernes udvalgte EHPU TOP 7, udtaler præsident i European Handball Players Union, EHPU, Michael Sahl Hansen.

Det er første gang, at EHPU har inviteret spillerne fra medlemslandene til at stemme på EHPU TOP 7 – årets hold. I 2018 vil der ligeledes blive kåret et EHPU TOP 7 hold på kvindesiden.

 - I EHPU er vi stolte over, at kunne offentliggøre navnene på de syv spillere, som er udvalgt til EHPU TOP 7. Spillerne er de rigtige eksperter og det ærefulde ved spillernes officielle kåringer er, at det er ens egne kollegaer, altså håndboldspillerne, der bestemmer og ikke en eller anden jury. Den største blåstempling, man kan få, må være en blåstempling af sine kollegaer, udtaler præsident i EHPU Michael Sahl Hansen.

EHPU TOP 7 2016/2017:

Målmand: Niklas Landin Jacobsen, TWH Kiel.

Venstre back: Mikkel Hansen, Paris Saint-Germain Handball.

Playmaker: Nikola Karabatic, Paris Saint-Germain Handball.

Højre back: Kiril Lazarov, FC Barcelona Lassa.

Venstre fløj: Uwe Gensheimer, Paris Saint-Germain Handball.

Højre fløj: Lasse Svan Hansen, SG Flensburg-Handewitt.

Stregspiller: Julen Aguinagalde, KS Vive Tauron Kielce.

 

Stolt landsholdsanfører

- Jeg er enormt stolt af at være udvalgt til EHPU TOP 7 af mine kollegaer i Europa. Der er ingen tvivl om, at den største hæder man kan opnå, er den som kommer fra ens kollegaer, så det er jeg rigtig glad for, udtaler landsholdsanfører Niklas Landin om udnævnelsen til EHPU TOP 7.

EHPU blev grundlagt i 2008 og repræsenterer i dag mere end 1.350 kvindelige og mandlige håndboldspillere. Spillerforeningerne fra Danmark, Frankrig, Spanien, Tyskland, Island, Norge, Sverige og Kroatien er en del af EHPU. EHPU arbejder for at varetage, beskytte og fremme håndboldspillernes sportslige såvel som økonomiske interesser både under og efter spillernes aktive karriere.

Kåringen sker i samarbejde med producenten af beskyttelsesudstyr til sport, G-Form.

De udvalgte spillere vil blive hædret ved en ceremoni i forbindelse med Final4 i Køln, dog med undtagelse af Niklas Landin og Lasse Svan Hansen, der er optaget af klubkampe i Bundesligaen i weekenden.