Louise Burgaard: Jeg glæder mig, når jeg skal i skole

Study4player og Erhvervsakademi Aarhus har et samarbejde, som gør det muligt for elitesportsudøvere at studere International Handel og Markedsføring. Uddannelsen er praksisnær, og giver adgang til en diplomuddannelse inden for samme fagområde.

4. august 2016

Den nuværende landsholdsback i håndbold, Louise Burgaard, læser ved siden af sin håndboldkarriere på Erhvervsakademi Aarhus. Hun spiller til dagligt håndbold i FCM Håndbold, hvor hun er en af de helt store profiler.
- Jeg er super glad for studiet, fordi det er så fleksibelt. Når jeg går ind i et studie vil jeg gerne gøre det 100 procent, og det vil jeg aldrig kunne gøre med et ”almindeligt studie”. Jeg får det til at hænge sammen, fordi det er så få timer. Hvis jeg ikke har været der en dag, så kan vi få noter af hinanden. Vores lærer er sindssyg fleksibel. Vi kan få flyttet undervisning eller eksamen, hvis det ikke passer med håndbolden. Så det har fungeret rigtig godt, siger Louise Burgaard
Studiet er bygget op, så det tages som et deltidsstudie over 2-3 år, hvor hvert af fagene, som er 10 ECTS point, tages over 3-4 måneder. Fagene kan også tages som et intensivt forløb efter nærmere aftale.

- Jeg læser for at have noget andet at tænke på i stedet for håndbolden. Det er med til at give noget andet på ens fridage, at man kan tænke på studiet. Jeg har glædet mig til at skulle i skole, så det har virkelig været rart. Jeg har normalt 10 ECTS point på et halvt år. Vi er i skole 8-12 dage i løbet af et år. Det har ikke været et problem for mig at læse ved siden af sporten, siger landsholdsbacken.

Uddannelsen giver de studerende kompetencer indenfor salg, salgsledelse, markedsføring, kommunikation, forhandlingsteknik, kulturforståelse og afsætningsstrategi. Det gør dig i stand til at varetage mange forskellige jobs indenfor salg, service og marketing som eksempelvis salgschef, marketing koordinator eller key account manager.

Jeg har lige gennemført to eksaminer før sommer, og overvejer at tage diplomuddannelsen efterfølgende. Markedsføring er rigtig spændende, så det er helt klart noget jeg godt kunne tænke mig at beskæftige mig med senere hen, siger FCM-profilen.

Landsholdsspilleren læser sammen med andre elitesportsudøvere. Der er på nuværende tidspunkt i alt 11 udøvere, som studerer sammen på Erhvervsakademi Aarhus. Alle får tilknyttet en personlig mentor gennem forløbet, hvilket er med til at gøre det lettere at samle op på tabt undervisning.

- Jeg kunne ikke forestille mig et studie, som var mere fleksibelt og passede mig bedre. Mine to seneste opgaver har omhandlet FCM håndbold, og det har været sjovt at få et indblik i klubben fra den administrative side, så man også har et billede af, hvad der sker uden for banen, siger Louise Burgaard og forsætter:
- Det er ikke tiden folk kan bruge som undskyldning, fordi det er så fleksibelt som det, så det er helt klart noget jeg kan anbefale til andre. Skolen og lærerne har været virkelig fleksible. Når vi endelige er i skole er det meget intensivt, fordi vi ikke så mange studerende, så man har virkelig mulighed for at stille spørgsmål og der er plads til alle. Man sidder ikke bare i en klasse og rækker hånden op, slutter hun.

Du kan læse mere om akademiuddannelsen i International Handel og Markedsføring her.

For mere info og tilmelding kontakt rådgiver i Study4player, Jesper Kristensen, på mail jesper.kristensen@spillerforeningen.dk eller telefon 27 14 49 22.