Skræddersyet og fleksibel uddannelse til Fitnessinstruktør og Personlig træner

Samarbejdet mellem At Work Skolen og Study4player giver elitesportsudøvere mulighed for fleksibel uddannelse. Den 26-årige håndboldspiller Susan Thorsgaard er en af de mange sportsudøvere, som har valgt at gøre brug af dette tilbud. 

Pressemeddelelse, 8/12-2014

”Jeg blev så glad den dag, jeg modtog en mail fra Håndbold Spiller Foreningen om, at de havde indgået et samarbejde med At Work Skolen”, udtaler Susan, der i september måned startede op på uddannelsen til Fitnessinstruktør. 

Susan spiller til dagligt i håndboldklubben FC Midtjylland og har siden 2007 spillet for det danske A-landshold. 


Kodeord: Struktur og planlægning
”Jeg bor i Aarhus, spiller håndbold for FC Midtjylland i Ikast og spiller derudover for det danske landshold, så min hverdag er præget af utrolig meget struktur og planlægning for at få det hele til at hænge sammen”, fortæller Susan og fortsætter: ”Det er afgørende for mig, at lige netop dette er en mulighed, når jeg vælger en uddannelse – og det var derfor, at jeg valgte At Work Skolen”. 

”Skolen tilbyder, at jeg kan få skræddersyet min undervisning, så jeg kan passe min karriere ved siden af. Min håndbold er kun planlagt et par uger ud i fremtiden, og der er altid planer, der bliver ændret i ny og næ, men jeg er meget fortrøstningsfuld, for jeg ved, at jeg stadig vil modtage min undervisning. Eksempelvis ved jeg, at der i forbindelse med det kommende mesterskab vil være noget undervisning, som jeg ikke kan komme til, men det planlægger jeg mig, i samarbejde med At Work Skolen, ud af.”

Kan professionel håndbold og et uddannelsesforløb kombineres? 
Susan er meget passioneret omkring sin håndbold, men finder, til trods for et hektisk håndboldliv, stadig plads til at tage en uddannelse sideløbende med. 

Susan fortæller: ”Jeg fungerer rigtig godt ved at have noget ved siden af håndbolden. Håndbolden har naturligvis første prioritet, men jeg nyder at være en anden end ”Håndbold-Susan”. Jeg kan godt lide at studere, komme ud og lære noget og møde nye mennesker. Jeg mener også, at det er vigtigt, at man sætter sig nogle mål og udfordrer sig selv – og selv om man til tider kan tænke på, hvordan skal det hele dog kan hænge sammen, så ender det med at lade det sig gøre, og man er glad, når det er gennemført”.  

Susan afsluttede i april 2013 sin uddannelse som Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed med speciale i Ernæring og Fysisk aktivitet. Men Susan manglede noget mere viden omkring træningselementet og søgte derfor efter uddannelser, der kunne give hende denne ekstra viden. 

”Jeg håber på en god kombination mellem min professionsbachelor og mine kommende uddannelser til Fitnessinstruktør og Personlig træner”, udtaler Susan. 
Det var egentlig den personlige træner-del, som Susan var interesseret i, da hun i sin tid søgte efter uddannelse, og da uddannelsen til Personlig Træner er en overbygning på Fitnessinstruktøruddannelsen, var det nødvendigt for hende at starte her først. Susan kan dog se frem til at påbegynde sin Personlige Træner uddannelse allerede i foråret 2015.  

E-learning – hot or not? 
Både på uddannelsen til Fitnessinstruktør og Personlig Træner vil der indgå e-learning som en del af uddannelsesforløbet, og Susan er yderst begejstret for denne læringsform.
”Det er første gang, at jeg tager en uddannelse, der indeholder e-learning, men det er super smart, og jeg er meget glad for det. Jeg synes, at det er super fedt, at man bare skal have en computer og internet, og så kan man tage sin undervisning. Desuden kan man tage undervisningen om og om igen, og jeg kan godt lide, at man kan selv styre sit undervisningsforløb. Samtidig er det gjort på en god måde, e-learningen er meget læse- og brugervenlig – alt i alt fungerer det bare rigtig godt”. 

Fremtiden, hvad skal den indebære? 
Susan har, ud over en fremtidig karriere i håndboldverdenen, planer om en fremtid, hvor hun kan rådgive og vejlede folk inden for trænings- og ernæringsområdet.  

”Jeg vil gerne arbejde med personlig træning, når jeg er færdig med mine uddannelser. Jeg vil gerne ud og hjælpe folk – folk i den travle hverdag. Jeg vil hjælpe dem med at lave struktur i deres hverdag og kunne motivere og give dem redskaber til en sundere kost, stabil træning og mere overskud i hverdagen.”

Afslutningsvis 
”Jeg er så glad for, at mine uddannelser hos At Work Skolen kan bibeholde min struktur i hverdagen. Jeg er glad for, at jeg selv kan styre min læsning, og at undervisningen kan planlægges ud fra mit håndboldprogram. Jeg føler, at der er mulighed for fleksibilitet, så jeg rent faktisk kan tage en uddannelse sideløbende med min karriere. Jeg er så glad for, at der er nogle, der vil hjælpe én med en uddannelse – alt har fungeret super godt indtil videre, og der er intet at klage over”. 

Og lad dette være de sidste ord i denne omgang. Susan er super glad for sine uddannelsesmuligheder, som samarbejdet mellem At Work Skolen og Study4player har givet hende, og vi er kun glade for at kunne hjælpe hende på vej. 

Kontakt
For spørgsmål omkring uddannelsen eller dine uddannelsesmuligheder generelt kan du kontakte koordinator i Study4player Online Academy, Jesper Thorup, på mail jesper.thorup@spillerforeningen.dk eller telefon 61 71 31 99.

Læs mere om Study4players onlineuddannelser HER.