HÅNDBOLD SPILLER FORENINGEN ER TIL FOR UDELUKKENDE AT HJÆLPE DIG SOM UDØVER

Foto: Ole Nielsen

Oktober 2019 blev en skelsættende måned for Claudia Rompen. Her blev hun under en kamp ramt direkte i hovedet på et kontra angreb. Det sortnede for øjnene, og hun fik øjeblikkeligt kvalme. Det var starten på en hjernerystelse, der endte med at holde hende fra banen i et år.

I 2017 flyttede Claudia Rompen fra Holland til Danmark, for at spille håndbold i SønderjyskE Damehåndbold i 1. division. Siden er karrieren gået til HH Elite, inden hun op til denne sæson skiftede til Skanderborg Håndbold. Hun er rigtig glad for at bo i Danmark, men tilværelsen har ikke kun været en dans på roser. Kort efter skiftet til HH Elite var Claudia uheldig og blive ramt af en hjernerystelse.

”Hjernerystelse er en af de værste skader man kan få, fordi det påvirker dig ikke kun fysisk, men også mentalt. Det er svært for andre at forstå. Jeg havde dobbeltsyn og problemer med det piskesmæld jeg havde fået. Jeg lå i et mørkt rum hele dagen, og kunne ikke gøre noget. Jeg havde ondt i hovedet og kunne ikke gøre noget ved det. Det er det værste jeg har prøvet, ikke at kunne styre det. Der er ikke nogen plan man kan følge, der er ingen tidsfrist som på en brækket arm.”

Claudia Rompen kontaktede herefter Håndbold Spiller Foreningen for hjælp til at håndtere forsikringssagen.

”Da jeg flyttede til Danmark, vidste jeg ikke hvad Håndbold Spiller Foreningen var. Der var ikke noget tilsvarende i Holland. HSF var på klubbesøg i mine daværende klubber, men som udlænding var det svært at forstå hvad det egentlig var. Jeg meldte mig ind, og kontaktede dem omkring min hjernerystelse. Da jeg var sygemeldt, hjalp de mig med papirarbejdet, samt var rigtig gode til at ringe og spørge om der var noget jeg skulle have hjælp til. Om jeg fik de rigtige behandlinger, hvordan det gik, hvad klubben fortalte mig osv.”

Claudia er begyndt på sygeplejerskeuddannelsen i Aabenraa. En uddannelse som hun selv beskriver, ikke havde været mulig uden HSF og 4player.

”Jeg troede det var nok, at jeg kunne tale og skrive på dansk. Det var det ikke. Håndbold Spiller Foreningen og 4player hjalp mig med at finde de rigtige dokumenter så jeg kunne blive optaget, samt at få skrevet en god kvote 2 ansøgning. Da jeg starter på sygeplejerskeuddannelsen her i Aabenraa, var de i tvivl, om det kunne lade sig gøre ved siden af mit job som håndboldspiller. Der har HSF i samarbejde med 4player haft samtaler med min skole. Efter samtalerne var skolen meget positive omkring forløbet. Jeg føler der er mange ubekendte ting som udenlandsk spiller, SKAT, uddannelse, SU osv. Her er det rart at få den rigtige rådgivning, og finde ud af hvad der er bedst at gøre i den enkelte situation. Håndbold Spiller Foreningen er til for udelukkende at hjælpe dig som udøver.”

Når det kommer til vigtigheden af et medlemskab hos Håndbold Spiller Foreningen, er Claudia ikke i tvivl:
”Altså jeg er så glad for mit medlemskab. Jeg har kun positive ting at sige. Når jeg snakker med nogle unge spillere i klubben, så siger jeg til dem alle sammen, at de skal blive medlem. Man kan virkelig stole på at de gør alt for at hjælpe en. Det synes jeg er så betryggende.”