HISTORIE

Stiftelse
Op gennem 90'erne voksede damelandsholdets succes markant, og populariteten voksede som bekendt med. Spillerne blev hevet i fra alle sider, og det blev hurtigt en stor opgave at skulle sige fra og til. Der var brug for hjælp til at begå sig som offentlige og kendte personer, og spillerne ønskede at få større indflydelse på deres deltagelse i PR-aktiviteter.

Spillerforeningen i fodbold skabte en kontakt til advokat Ole Borch. Sammen med ham indledte spillerne forhandlinger med DHF om betingelserne for at spille på damelandsholdet.

Efterfølgende tilbød Mads Øland og Spillerforeningen en administrationsaftale, hvor denne skulle varetage den daglige drift af Håndbold Spiller Foreningen. Dette tilbud dannede grundlaget for foreningen der blev stiftet den 19. maj 1997, og den første bestyrelse konstituerede sig efterfølgende med Anne Dorthe Tanderup som formand.

Sekretariatet
Administrationsaftalen med Spillerforeningen var en stor hjælp - ikke mindst fordi den, takket være fodboldfolkenes store erfaring, reddede Håndbold Spiller Foreningen for mange begynderfejl.

Men sekretariatet havde behov for en person med indgående kendskab til håndboldverdenen, og i oktober 1998 blev Søren Herskind ansat til at varetage den daglige administration af foreningen.
Sidenhen er der kommet flere ansatte og der har været udskiftning på de forskellige poster, men Håndbold Spiller Foreningen har stadig stor glæde af kontorfællesskabet og samarbejdet med Spillerforeningen. Den nuværende direktør er Michael Sahl Hansen, der tiltrådte i 2010.

Landsholdsaftaler
Udover den daglige rådgivning af spillere er en af foreningens store opgaver, som det fremgår, fra start været at forhandle de økonomiske rammer for deltagelse på de danske A-landshold.

De nuværende aftaler indebærer, at de penge, der udbetales til holdet, tilfalder ”Spillerpuljen”, som administreres af Håndbold Spiller Foreningen. Herfra udbetales pengene til spillerne efter et pointsystem, som spillerne selv har vedtaget.

Spillernyt
Håndbold Spiller Foreningen startede i 1999 Håndbold Spiller Nyt som foreningens talerør til alle medlemmer og personer i håndboldmiljøet. Magasinet udkommer i dag fire gange om året under det kortere navn, Spillernyt. Magasinet har bl.a. som formål at sætte fokus på områder, der kan fremme medlemmernes muligheder for at dyrke håndbold med en stadig større bevidsthed og indsigt. Derved bidrager magasinet til på ansvarlig vis at gøre håndbolden mere professionel. Samtidig er der information og debat om aktuelle problemstillinger og rådgivning fra vores eksterne eksperter.

Udover medlemmerne modtager alle landets håndboldklubber og en bred vifte af sportsjournalister, eksperter og andre interesserede magasinet.

Kåringer
Håndbold Spiller Foreningen har siden sin oprettelse foretaget de officielle spillerkåringer i dansk håndbold. Kåringerne foretages i samarbejde med kommercielle partnere. Det er spillerne selv, der stemmer.
Fra de danske sportsjounalister overtog Håndbold Spiller Foreningen æren af at uddele Malling-pokalen til Årets Mandlige Håndboldspiller. Året Kvindelige Håndboldspiller modtager Wilbek-pokalen.

Derudover kårer Håndbold Spiller Foreningen Årets Herre Liga All Stars og Årets Dame Liga All Stars. I samarbejde med Dansk Håndbold Forbund og landsholdenes sponsorer kårer Håndbold Spiller Foreningen endvidere Årets Damelandsholdsspiller og Årets Herrelandsholdsspiller.
Desuden kårer Håndbold Spiller Foreningen, i samarbejde med JOB4PLAYER - vindertyper til erhvervslivet, årets mandlige og kvindelige 1. divisionsspiller, samt talenter.

Fremgang
Håndbold Spiller Foreningen i sin levetid oplevet en kraftig stigning i medlemstilslutningen. Medlemstegningen øges solidt år for år og organiseringsgraden er også stigende. Samtidig oplever foreningen en markant stigning i behovet for rådgivning, hvilket bekræfter forenings eksistensberettigelse.

Den 27. maj 2011, blev Håndbold Spiller Foreningen optaget i LO, nu kaldet FH, en milepæl at blive optaget i det stærke og faglige fællesskab, som FH kan tilbyde. I Håndbold Spiller Foreningen organiserer vi sportsudøvere, som generelt er ansat på andre vilkår end almindelige lønmodtagere. Derfor er det essentielt at sikre vores medlemmers interesser i samarbejde med et stærkt kollektiv som FH, og vi glæder os til det konstruktive og givende samarbejde i fremtiden.