Pressemeddelelse: Divisionsforeningen Håndbold og Håndbold Spiller Foreningen enige om samarbejde

Divisionsforeningen Håndbold (DF-H) og Håndbold Spiller Foreningen (HSF) har indgået en aftale om oprettelse af et samarbejdsforum mellem parterne

13. juni 2016

Divisionsforeningen Håndbold (DF-H) og Håndbold Spiller Foreningen (HSF) har indgået en aftale om oprettelse af et samarbejdsforum mellem parterne, hvori der løbende diskuteres og forhandles ændringer og forbedringer af ansættelsesmæssig karakter til efterfølgende gennemførelse i DHFs standardkontrakt.

Parterne er enige om, at mandatet til at forhandle de ansættelsesretlige vilkår for de professionelle håndboldspillere i Danmark skal varetages af arbejdsmarkedsparterne, hvilket den nye aftale sikrer. Henover sæsonen 2015/2016 har parterne opnået enighed om samarbejdsmodellen og rammerne herfor.

Samarbejdsaftalen sikrer for første gang spillerne direkte forhandlingsmandat af deres ansættelsesvilkår, som herefter løbende skal diskuteres og videreudvikles i samarbejde med klubbernes repræsentant, DF-H.

Arbejdet har allerede nu i den første sæson båret frugt, idet man i samarbejdsforaet er nået til enighed om en opdateret og forbedret standardkontrakt.

Begge parter er naturligvis glade for samarbejdet og processen. Direktør i DF-H Thomas Christensen udtaler:

- Det har været et godt og udbytterigt samarbejde, der har ført klubber og spillere frem til dette punkt. En god og konstruktiv dialog har hjulpet til med at tage dette skridt, som jeg helt sikkert kun ser som det første af flere i forhold til at sikre bedre rammer for klubber og spillere, og ikke mindst er med til at sikre mere ens vilkår for klubberne i kampen om de samme point. Vi er glade for de ting, vi er enige om at rette til allerede nu og er også glade for at vi er enige om hvilke ting, vi skal til at kigge på i fremtiden.

Direktør i Håndbold Spiller Foreningen Michael Sahl Hansen tilføjer:

- Vi har haft en rigtig god proces med Divisionsforeningen med Thomas Christensen og Christina Nimand Hansen i spidsen med at få set på ansættelsesforholdene i standardkontrakten, og vi er kommet et pænt stykke. Det er dog ikke et arbejde, som er afsluttet nu og her, men en dynamisk proces som vil fortsætte fremadrettet og jeg ser frem til den kommende tid, hvor vi i Håndbold Spiller Foreningen vil arbejde videre med at sikre optimale forhold for spillerne i håndboldbranchen. Samtidig er det dejligt, men også på sin plads, at DHF har overdraget mandatet til at fastsætte forholdene omkring ansættelse i standardkontrakten til arbejdsmarkedsparter. Sådan fungerer det i alle andre brancher, og sådan skal det naturligvis også være i håndboldverdenen. Jeg er sikker på, vi i fælleskab med Divisionsforeningen, vil kunne opnå resultater og aftaler, der gør ”vores verden” bedre og mere attraktiv at være i for spillere, klubber og sponsorer.

For yderligere information kontakt:

Thomas Christensen, Divisionsforeningen Håndbold, 22629062

Michael Sahl Hansen, Håndbold Spiller Foreningen, 40187510

© www.flazingo.jpg