Håndbold Spiller Foreningen om fortsat tilskuerforbud: Ubegribeligt og ulogisk

- Vi i Håndbold Spiller Foreningen er meget overraskede og skuffede over at håndboldsporten ikke får mulighed for at få tilskuere ind. Det er trist at se man går strammere til værks end det som ekspertgruppen har anbefalet, det forstår jeg ganske enkelt ikke, siger direktør i Håndbold Spiller Foreningen Michael Sahl Hansen og fortsætter:

- Man skal samtidig huske på at håndboldhallerne, hvor der skal spilles kampe de næste måneder, har masser af plads og udluftningsanlæg osv., ligesom den professionelle del af håndboldsporten i efteråret udviste ansvarlighed og beviste, at håndbolden godt kunne håndtere afviklingen af kampe uden smittetilfælde. Bare det at klubberne havde kunne få enkelte tilskuere ind havde gjort en forskel, da man har en lang række partnere, som man ikke har kunne servicere i alt for lang tid. Min forhåbning er at man ser på det her igen og får lavet det om i en fart, det har enorme skadevirkninger på branchen og det bør politikerne tage mere alvorligt, specielt også når ekspertgruppen havde lagt op til en form for genåbning for tilskuere til håndboldkampene.

- Vi kan ikke finde logikken i at håndbold bliver udelukket, når man for eksempel åbner for biografer og teatret. Det her handler ikke om at tale andre af brættet, men om en rimelig og logisk genåbning. Vi er glade for at biografer og teater må åbne, det mener vi også bare at håndbolden skulle have lov til.

Mens teatrer, spillesteder og andre kulturaktiviteter fra på torsdag igen kan lukke op til 2.000 tilskuere ind i sektioner á 500 tilskuere, må håndboldklubberne fortsat holde dørene lukkede for deres tilskuere. Af genåbningsaftalen siger formuleringen, at det gælder: ”spillesteder, teatre og biografer og lignende øvrige lokaler, hvor der udøves kulturaktiviteter”.