Indlæg fra Heartbeats: Da Louise Egestorp blev mor, frøs klubben hende ud

Hun har spillet elite-håndbold herhjemme og i udlandet i mange år. Men da hun fødte sin søn og kom tilbage fra barsel, kunne klubben pludselig ikke bruge hende mere, og hun blev udelukket fra kampe og træninger.

Allerede inden hun var kommet i lykkelige omstændigheder, havde klubben forhørt sig, om hun havde planer om at få børn. Efter endt barsel blev Louise Egestorp udelukket fra kampe og træning i klubben.

For Louise havde det store fysiske og psykiske konsekvenser, og efter en udredning blev hun diagnosticeret med moderat/svær depression.

Louises historie skaber et vigtigt fokus og perspektiv på, hvordan eliteudøvere kan føle sig pressede, når de bliver gravide. Elitesport er et specielt arbejde, men det må ikke retfærdiggøre, at der sker forskelsbehandling af den enkelte kvinde, hverken under graviditet eller når hun genoptager arbejdet.

Louise sætter de rigtige ord på problematikken:
”Flere spillere har gennem tiden været fremme med lignende historier som min, men der er stadig ikke gjort noget ved det. Jeg er klar over at, kultur ikke er noget, der bare ændres, men vi bliver nødt til at snakke om, hvordan graviditet kan blive naturligt i kvindelig eliteidræt.”

Tak til Louise for modet til at dele hendes meget personlige og ekstremt vigtige historie.

Læs hele artiklen HER