ÅRETS KVINDELIGE LANDSHOLDSSPILLER 2022/2023

Efter en afstemning blandt spillerne i Kvindeligaen, 1. division og de danske udlandsprofessionelle er Emma Friis blevet kåret til Årets kvindelige landsholdsspiller 2022/2023.

Det europæiske håndboldforbund forudså allerede i 2018, at Emma Friis var et navn, man skulle holde øje med i fremtiden, da de udnævnte hende som et af de 20 mest lovende talenter. Her fem år senere er det både blevet til kåringer som Årets Talent, nominering som Årets Fund i dansk idræt, A-landsholdsdebut, slutrundedebut, en VM-bronzemedalje, en EM-sølvmedalje og ikke mindst en plads på All Star-holdet ved EM 2022.

Og nu kan den 23-årige venstrefløj så krone en flot landsholdssæson med at blive kåret til Årets kvindelige landsholdsspiller 2022/2023. 

Emma Friis fik debut på det danske landshold den 29. september 2018. Hun er sidenhen noteret for 40 kampe og 110 mål for A-landsholdet, mens hun også har scoret et utal af mål for de danske ungdomslandshold tidligere i karrieren. Venstrefløjen vandt sin første medalje med landsholdet, da hun samtidig fik sin slutrundedebut ved VM i 2021. Sidste år var hun også med til at vinde EM-sølv i Slovenien.

Torsdag aften blev Emma Friis hyldet i Forum Horsens, hvor hun blev overrasket med titlen før EM-kvalifikationskampen mod Kosovo.

Stort tillykke, Emma!