Niklas Landin Årets Landsholdsspiller 2013

Pressemeddelelse, 4/4-2014

Kun ganske få håndboldspillere når at passere 100 landskampe umiddelbart efter at de er fyldt 25. Og kun de allerfærreste vil på et så tidligt tidspunkt i deres karriere have spillet med ved syv store internationale slutrunder, hvoraf de fire har kastet enten guld eller sølvmedaljer af sig.

Ydermere er der tale om en spiller, der i efterhånden flere sæsoner har optrådt som anfører på landsholdet – og som på klubplan har store aktier i, at hans tyske klub har løftet sig til at være blandt de bedste i verden.

Navnet er naturligvis Niklas Landin og hans betydning for det danske landshold er så indiskutabel, at hans kolleger på landsholdet, i den danske liga og 1. division samt alle udlandsprofessionelle med stor majoritet har valgt ham som Årets Landsholdsspiller 2013.

Landin fik hele 56 procent af de afgivne stemmer – betydeligt flere end de 12 procent, René Toft Hansen fik på andenpladsen. Mikkel Hansen blev nummer tre med 11 procent.    

”Det er naturligvis en stor ære at blive tildelt så fornem en hæder af sine kolleger, og det er jeg både stolt og ydmyg over for,” siger Niklas Landin, der fik overrakt prisen i forbindelse med landsholdet Golden League kamp mod Norge i Gigantium, Aalborg, hvor han fik overrakt hæderen af repræsentanter for Håndbold Spiller Foreningen, Dansk Håndbold Forbund samt herrelandsholdets samarbejdspartner, Totalkredit – de tre arrangører af afstemningen.

Landin blev hyldet af administrerende direktør for Totalkredit, Troels Bülow-Olsen, der i sin tale blandt andet sagde:

”Du er anfører for landsholdet – fuldt forståeligt når man tager din udstråling og opførsel i betragtning. Niklas, du er en pryd for det danske landshold – ja, jeg vil gå så vidt som til at sige: Du er en pryd for Danmark.”

Niklas Landin, der i sin hidtidige karriere har repræsenteret KFUM København, GOG, Bjerringbro Silkeborg og Rhein Neckar Löwen og som før Golden League havde spillet 103 landskampe for Danmark, blev nummer to ved afstemningen i 2012 efter Anders Eggert.