Jesper Monrad

ALT HVAD MAN KUNNE BEDE OM SOM MEDLEM BLEV OPFYLDT

I 2007 var uheldet ude for Jesper Monrad, da han mærkede et smæld i skulderen i forbindelse med en forsvarsaktion for hans klub TMS Ringsted. Det viste sig at være en revne i ledlæben, som gjorde, at skulderleddet låste sig fast - en skade som skulle syes sammen, for at han kunne komme tilbage på håndboldbanen igen. Efter en gradvis forværring af skaden, valgte han at kontakte Håndbold Spiller Foreningen for at få hjælp.

Efter skulderskaden opstod, var Jesper Monrads første reaktion en fortvivlelse over, hvad han nu skulle stille op, samt frygten for hans karriere.

- Da skaden opstod, var min første tanke, at det formentlig ikke lovede særlig godt for min fremtid. Erfaringerne med den form for skade jeg fik, er typisk, at spilleren ikke kommer tilbage på samme niveau, fordi skudstyrken i armen er blevet forringet, forklarer Jesper Monrad.

I første omgang valgte han selv at køre sin egen skadessag – en proces som viste sig at være mere kompliceret end først antaget.

- Det var ret svært at skulle udfylde de forskellige former for skemaer, jeg fik tilsendt. De er oftest beregnet til almindelig erhverv og ikke sportsmæssig sager. Det lykkedes heldigvis at få en mén-grad uden de helt store problemer forholdsvis hurtigt. Mén-graden var dog kun på 5%.

Genoptaget sagen
Efter nogle år fik han i 2012 genoptaget sagen, fordi smerterne i skulderen var blevet værre. På det tidspunkt var sagen endnu ikke blevet forældet.

- Generelt lærer man jo at leve med smerterne, men jeg valgte at kontakte Håndbold Spiller Foreningen i 2012, fordi smerterne var blevet forværret. Jeg fik derfor genoptaget sagen, da der er fem års forældelse på en skadessag. Håndbold Spiller Foreningen sørgede for at hjælpe mig med alt. Det eneste jeg stort set skulle forholde mig til, var at gå til min egen læge. Der var ikke en finger at sætte på sammenspillet med den juridiske afdeling. De fik lavet en begrundet dokumentation for at skaden var blevet forværret, og så sørgede de for at lave alt det administrative og fik udfyldt alle de nødvendige formularer.

- Jeg er ikke sikker på, at jeg havde fået tilkendt en ny mén-graden, hvis jeg ikke havde fået hjælp. Måske havde jeg aldrig forfulgt den forværring, der var kommet, hvis det ikke havde været for muligheden for at få hjælp af Håndbold Spiller Foreningen. Det betød rigtig meget, at jeg vidste, at jeg havde Håndbold Spiller Foreningen i ryggen, og det gjorde det hele meget nemmere. Alt hvad man overhovedet kunne bede om som medlem blev opfyldt, siger Jesper Monrad.

En anbefaling
Heller ikke gebyret på 5% af arbejdsskadeerstatningen, som han efterfølgende skulle betale til Håndbold Spiller Foreningen, var noget problem.

- Det betalte jeg med glæde. Det er meget rimeligt, da jeg selvfølgelig godt kan se, at der er blevet trukket på noget ekstra arbejdskraft i den anden ende, og at der ligger meget arbejde i det. Det er jo for min skyld, at de gør det. Derudover er det jo en meget lille procentdel af de penge, jeg har fået tildelt.

Ifølge Jesper Monrad er det vigtigt at sørge for at blive medlem, inden skaden først er sket.

- Jeg vil til en hver tid anbefale Håndbold Spiller Foreningen til andre der står, eller kommer til at stå, i samme situation som mig. Det er vigtigt, at man bliver medlem, inden problemet opstår. Det er jo ikke altid sikkert, at man tænker over, at der kan påstå problemer, men det er vigtigt at være på forkant. Jeg vil sige, at det er en stor risiko at løbe, hvis uheldet er ude, og du ikke er medlem. Det behøver ikke kun at handle om skadessager. Det kan eksempelvis også være problemer med en kontrakt eller lignende.

- Nu er jeg jo ikke længere sportsudøver, men jeg synes stadig, at folk bør overveje at være medlem, selvom de ikke længere dyrker sport på eliteplan, slutter Jesper Monrad.