Befriende at få hjælp til min arbejdsskadesag

Kasper Irming har stiftet bekendtskab med Håndbold Spiller Foreningens assistance i forbindelse med flere skadessager, læs mere nedenfor omkring et af forløbne.

Den 10. september 2013 deltog Kasper Irming som sædvanlig i den daglige træning med resten af KIF Kolding truppen. I forbindelse med en hopskudsfinte, får Kasper et utilsigtet vrid i sit venstre knæ, som straks medfører stærke smerter i knæet. Efterfølgende fulgte yderligere undersøgelser, og endnu engang i karrieren måtte den fodrappe bagspiller erkende, at der var tale om en alvorlig skade. Denne gang sagde prognosen, at skaden ville holde Irming uden for banen i minimum 9 måneder, da det forreste korsbånd uheldigvis var revet helt over.

Knæskaden var endnu en i rækken af alvorlige skader for Kasper gennem hans mangeårige karriere i landets bedste række og på landsholdet, og derfor var Kasper også helt bevidst om, hvad en sådan en skade indebærer udover selve genoptræningen. De forsikringsmæssige aspekter, som er en konsekvens af en skadesag, havde Kasper været i gennem tidligere. Kasper var derfor også opmærksom på behovet og nødvendigheden af, at tingene blev korrekt anmeldt og behandlet i blandt andet Arbejdsskadestyrelsen.
- Da jeg pludseligt fik en alvorlig knæskade, der krævede både operation og herefter intens genoptræning, var det at holde styr på en kompleks procedure med en masse papirarbejde og speciallæge besøg ikke noget jeg ønskede at bruge tid på - men jeg ville gerne have den erstatning jeg var berettiget til. Derfor var det for mig fuldstændig indlysende at rette henvendelse til Håndbold Spiller Foreningen og bede dem om at starte sagen op, siger Kasper Irming. 

Når en spiller bliver ramt af en alvorlig skade, er det vigtigste for spilleren at kunne fokusere fuldt ud på genoptræning, og komme tilbage til håndboldbanen så hurtigt som muligt. Håndbold Spiller Foreningen kan netop assistere sine medlemmer i denne proces ved at være tovholder på al papirarbejde og korrespondance med Arbejdsskadesstyrelsen og forsikringsselskaberne.

- Det var enormt befriende at kunne aflevere ansvaret hos nogle mennesker, der for det første kender til alle regler og love vedr. arbejdsskadesager, men som samtidig også er meget pligtopfyldende i henhold til at overholde de tidsfrister jeg med garanti selv ville glemme. Og selvom man som mig har prøvet det hele før, så er der bare så mange ting man skal have styr på, at jeg til enhver tid vil anbefale spillere i samme situation til få HSF til at køre sagen, udtaler Kasper Irming.