Aalborg Håndbold er danske mestre

Aalborg Håndbold hev guldet hjem efter sejr over KIF Kolding København.

Nyhed, 27/5-2013

Nordjyderne havde sikret sig noget nær det bedst udgangspunkt inden anden finalekamp, efter de vandt første kamp med hele 29-21. De betød, at KIF Kolding København hjemme skulle vinde med otte mål eller mere for at tage guldet. Det kom dog aldrig så vidt, da Aalborg leverede en flot præstation og vandt 29-26 i Brøndby søndag aften.

Det første kvarter var meget jævnbyrdigt med skiftende føringer til de to finalehold. Herefter tog Aalborg lige så stille over, og blandt andet på grund af Ole Erevik i målet, der stod en fremragende kamp, kunne de gå til pause med en tremålsføring på 14-11. Der var ikke meget, der fungerede for KIF Kolding København som blandt andet brændte hele fire straffekast i første halvleg.

I anden halvleg forsatte Aalborg det imponerende spil og var på et tidspunkt foran med hele 21-12. Herefter gik aalborgenserne lidt ned i tempo, hvilket betød, at KIF Kolding nærmede sig i perioder, men kampens udfald blev dog aldrig spændende. Aalborg hev en sikker sejr hjem til sidst og er dermed danske mestre 2012/2013.

Topscorer for hjemmeholdet blev Boris Schnuchel med otte mål, mens Kristian Kjelling stod for 11 scoringer for Aalborg.

Håndbold Spille Foreningen ønsker Aalborg stort tillykke med Danmarksmesterskabet!