Ambivalent opvarmning til VM for håndboldkvinderne

Storsejre over Tjekkiet og udviklingslandsholdet, men klart nederlag til Spanien viser usikkerhed om, hvor holdet står inden verdensmesterskaberne i Serbien i december.

Nyhed, 2/12-2013

Kvik/AL-Bank Cuppen i Silkeborg blev i fredags skudt i gang som opvarmning til VM. Danmarks første modstander var langt fra ukendt, da denne var udviklingslandsholdet. A-landsholdet lagde bedst ud og kom foran 4:1, men udviklingsholdet slog igen og udlignede til 5:5. Senere fandt A-landsholdet sig dog til rette og viste den niveauforskel, der med rette vel også bør være. Der kom hurtigt et hul ned til den bekendte modstander og ved pausen hed stillingen 18:10. På trods af et A-landshold i lavere tempo i anden halvleg, holdte A-holdet målforskellen anden halvleg igennem og til slut var resultatet 33:25 til VM-spillerne.

I den næste kamp ventede Tjekkiet og her var Danmark lige så suveræn som i kampen mod udviklingslandsholdet, hvilket i høj grad hang sammen med kvaliteten af modstanderen. Centraleuropæerne formåede i de første 23 minutter kun at score fire gange og samtidig formåede de slet ikke at lukke ned for de danske kontraangreb. Første halvleg sluttede 17:9 og føringen kunne nemt have været større. Skydeteltet fortsatte i anden halvleg og kampen sluttede 34:21.

I den sidste kamp mod Spanien mødte Danmark en modstander af en helt anden kaliber. Spanske Alexandrina Cabral Barbosa var en nøglespiller for modstanderen og på trods af mandsopdækning af bagspilleren, var hun med til at skille det danske forsvar ad og hjalp spanierne til en spansk 18:13 føring ved pausen. Først halvleg blev også skæmmet af en skade til Mette Gravholt, der efter et vrid på anklen og slag på hoften midt i første halvleg, måtte udgå. Spanierne var ganske enkelt bedre i hele kampen og på trods af glimt af godt spil, blandt andet fra Ajax-spilleren Anne Mette Hansen, var det fuldt fortjent at spanierne vandt 29:23.

Udviklingslandet spillede også mod Spanien og Tjekket. Den første kamp mod Spanien blev tabt med 29:20, hvor det positive ved kampen var at modstanderen blev holdt under 30 scoringer. I den anden kamp mod tjekkerne blev det til en overraskende, men velfortjent sejr til udviklingslandsholdet, der efter 17:11 ved pausen vandt med 31:27.